Ingezonden persbericht


Persbericht, Leiden 24 februari 2011

Museumnacht Leiden: Publiek voor het eerst inspraak op het programma!

Op zaterdag 25 juni is het zover, de derde editie van Museumnacht Leiden. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft weer een cultureel spektakel te worden in Museum Boerhaave, Naturalis, Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, SieboldHuis en Museum De Lakenhal. Maar ook voorafgaand is er genoeg te doen, zo heeft het publiek dit jaar voor het eerst inspraak op het programma! Hoe? Door mee te doen aan de programmawedstrijd.

Wat zou jij willen zien, doen, of horen in het museum? Museumnacht Leiden geeft het publiek de mogelijkheid een eigen programmaonderdeel te bedenken. Het leukste idee wordt uitgekozen en tijdens Museumnacht Leiden uitgevoerd. Altijd al iets van jezelf in een museum willen zien? Stuur jouw idee voor 13 maart naar prijsvraag@museumnachtleiden.nl en wie weet wordt jouw creativiteit onderdeel van het programma van Museumnacht Leiden op 25 juni!

Museumnacht Leiden is een originele avond uit waarin de collecties van de musea centraal staan. Door middel van muziek, theater, workshops, interactieve projecten, kunst en nieuwe media wordt een nieuwe museumbeleving gecreëerd.

Surf naar www.museumnachtleiden.nl voor meer informatie over Museumnacht Leiden en de programmawedstrijd en volg ons via twitter (@museumnachtLDN) of facebook om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.