Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Sporthal De Kraanvogel en Tafelvoetbal Promotie Team Nederland presenteren met trots het

4e Dutch Masters Tafelvoetbal toernooi
zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011
Nationale toppers

Sporthal de Kraanvogel in Eersel is het trefpunt van 150 - 200 nationale en internationale tafelvoetbal- toppers die gaan strijden voor ITSF rankingpunten en een prijzenpot van E 5000. Nederland behoort tot de wereldtop binnen de International Table Soccer Federation - ITSF. De Tilburgse Tessa Otten Kerkhof kan zich op de 1e plaats nestelen bij de Women Singles Ranking, terwijl Jose en Bianca Moenen ( Maastricht) bij de top 10 van de wereld kunnen geraken. De absolute favoriet bij de junioren is Jeffrey Swinkels uit Kerkrade, 3 voudig wereldkampioen en op dit moment de nr 1 op de ITSF ranking categorie Junior Singles + Junior Doubles. De Limburgers Henk Habets en Rocco Raven werden onlangs wereldkampioen in Frankrijk en zullen in Eersel een geduchte tegenstander zijn voor de buitenlandse toppers.
Deelname aan het 4e Dutch Masters is open voor iedereen.ook amateurs en starters.


1e Nationale Kampioenschap Rolstoeltafelvoetbal

Primeur !! Rolstoeltafelvoetbal toernooi
Op zaterdag 25 juni start om 14.00 uur een uniek tafelvoetbaltoernooi. Rolstoelgebruikers van de 5 mytylscholen uit Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda en Valkenburg spelen voor het eerst op een officieel toernooi voor ITSF punten en titels.

Seminarie: Rolstoeltafelvoetbal een Paralympische sport? Na afloop vindt er een seminarie plaats waarop de 4-voudig wereldkampioen Francesco Bonanno en afgevaardigde van het Italiaans Paralimpisch Comité de laatste ontwikkeling gaat toelichten inzake het fenomeen Rolstoeltafelvoetbal. Aanvang seminarie 17.00 uur in de Kraanvogel




Ingezonden persbericht