Ingezonden persbericht


Lees het dagboek van Kornelis Pieter Boon uit 1851!

Een reis naar Italië door K.P. Boon anno - 1851
Een zeereis naar Italië, een landreis terug naar Hoogezand samengesteld door Hendrik Hachmer

Op 25 juni 2011 verschijnt het boek Een reis door Italië van K.P. Boon anno - 1851. Dit boek voert u terug naar het Europa van 1851. Het jaar waarin de neven Kornelis Pieter Boon en Kornelis Bakker met kapitein Berend Potjer uit Sappemeer een zeereis naar Italië maken. Eenmaal in Italië aangekomen haalt kapitein Potjer de jongens over om aansluitend een reis door Europa te maken. En zo zwerven de neven een halfjaar door Italië, Zwitserland en Duitsland om tot slot van hun reis de Wereldtentoonstelling in Londen te bezoeken.

Van deze reis is het originele dagboek van K.P. Boon bewaard gebleven. De oorspronkelijke tekst is bewerkt en aangevuld door Hendrik Hachmer, conservator van het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Het boek brengt u met het verhaal en de prachtige beelden terug in de tijd naar het Europa van 1851. Door de ogen van twee jonge knapen uit Hoogezand en Sappemeer verwondert u zich over alles wat u onderweg tegenkomt. Het boek is schitterend vormgegeven door In Ontwerp, bureau voor Vormgeving te Assen.

Gelijk met het verschijnen van het boek Een reis door Italië door K.P. Boon anno - 1851 wordt op 25 juni om 15.00 uur de gelijknamige tentoonstelling geopend in het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela. Het eerste exemplaar van het boek zal worden uitgereikt aan de burgemeester van Pekela, Meindert Schollema. Aansluitend is er gelegenheid tot het bezichtigen van de tentoonstelling in museum Het Kapiteinshuis.

Een reis door Italië van K.P. Boon anno - 1851 is een uitgave van In Boekvorm Uitgevers op initiatief van de Stichting K.P. Boon in nauwe samenwerking met het Kapiteinshuis Pekela en het Veenkoloniaal Museum in Veendam.

ISBN 9789077548820
Samensteller: Hendrik Hachmer
Vormgeving: In Ontwerp, bureau voor vormgeving
Winkelprijs: ¤ 17,50
112 pagina's full colour

BESTEL NU:
www.inboekvorm.nl
info@inboekvorm.nl
Tel 0592-308405
Fax 0592-318953

---------------------