Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zundert, 19 juni 2011

Zundert kleurt "rood" tijdens de Aardbeienfeesten op 25 en 26 juni

De Aardbeienfeesten is een gezellig, gratis, toegankelijk evenement dat elk jaar volop leuks, lekkers en gezelligheid biedt aan jong en oud. Op de braderie presenteren de leden van de Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC) hun artikelen op een zo leuk mogelijk manier. Met externe en lokale standhouders staan er op zaterdag en zondag zo'n 140 kramen, vaste grondplaatsen en een podium voor het entertainment. Met de nieuwe vlaggetjes, de vele aardbeien en de kramen kleurt Zundert het komende weekend meer rood dan andere jaren.

De organisatie is er in geslaagd wederom de Aardbeienfeesten te organiseren waar elke bezoeker iets aan heeft. Springkussens op het Marktplein voor de kinderen en de kermis op het Oranjeplein. Entertainment op een podium halverwege de braderie met optredens van koren, jambee, blaaskapellen en dans. De fototentoonstelling in het Wapen van Zundert en niet te vergeten de maquettepresentatie voor het corso 2011 in het Cultuur Centrum. Natuurlijk presenteren de Zundertse ondernemers zich op prima wijze met hun artikelen en allerlei aanbiedingen. Verder heeft de organisatie veel standhouders naar Zundert gehaald, die aanvullend zijn op wat Zundert zelf heeft te bieden. De horeca pakt uit met muziek en terrassen waar de bezoekers tijdens de braderie rustig een aardbeienvlaatje kunt eten of iets drinken.

Dat er veel aardbeien zijn is logisch met de Aardbeienfeesten. De CLTV Zundert ondersteunt de organisatie daarbij. Op diverse punten kan het vele publiek gratis aardbeien eten. Er lopen verklede medewerkers rond om aardbeien uit te delen. Iedereen komt zeker in aanraking met een aardbei, dat begint al aan het begin bij hotel De Roskam waar het publiek een mega grote aardbei kan bewonderen.

De CLTV heeft met de Welkoop winkel een eigen stand op de braderie. In die stand kunnen bezoekers raden hoeveel aardbeien in een grote doorzichtige pot zitten. De beste drie verdienen hiermee een ballonvaart in de Aardbeienballon. Op zondagavond vaart de ballon bij goed weer. Als het weer niet goed, vaart de ballon op een andere datum. De CLTV en de Welkoop winkel organiseren deze prijsvraag De Aardbeienfeesten in Zundert zijn begin jaren 80 als een kleinschalig dorpsfeest begonnen om de aardbeienoogst te vieren. Inmiddels is het feest uitgegroeid tot een groots feest van herkenning met een hoge attractiewaarde. Een ontmoetingsplaats waar publiek met elkaar in contact komt, met regionale bedrijven én met de creatieve en culturele rijkdom van het vermaarde Zundert.