Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Almere, 21 juni 2011

Extra voorstelling Koolzaad ingelast
Wegens succes extra middagvoorstelling zaterdag 25 juni 15:00u

Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond speelt een extra voorstelling van Koolzaad op zaterdag 25 juni om 15:00u. De laatste geplande voorstelling op zaterdagavond, raakte vorige week al uitverkocht, waardoor veel late beslissers teleurgesteld moesten worden.

Koolzaad, de jubileumvoorstelling van Provincie Flevoland, speelt daarom één extra voorstelling in de boerenschuur van Gerke en Harich de Jong aan de Sternweg 9 in Zeewolde. Dit is de allerlaatste kans om deze bijzondere voorstelling over pionieren en polderliefde te zien. Kaarten voor deze middagvoorstelling kunt u reserveren via Theater Agora (0487-515779). Gereserveerde kaarten zijn vanaf een uur voor aanvang op te halen bij de locatiekassa op Sternweg 9 in Zeewolde.

Reacties van het publiek

'Echt een belevenis, ook voor ons als volwassenen'

'Koolzaad is in staat het verhaal van de polder in alle facetten neer te zetten'.

Koolzaad - over pionieren en polderliefde
Familietheater vanaf 9 jaar
tekst: Wiske Sterringa, regie: Noël Fischer
Sternweg 9, 3898 LH Zeewolde
Voor reserveren, routebeschrijving en educatieve onderdelen: www.koolzaad.net

Quotes uit de pers

Vijf kwartier ademloos kijken en luisteren. Een aanrader. Zeewolde Actueel (09-06-2011)
Beeld, spel en recente Nederlandse historie zijn een rit naar dit 'nieuwe land' waard! ý3*** recensie van Annette Embrechts in de Volkskrant (17-05-2011)

De regie heeft veel diepte en het beeld is prachtig. Volkskrant-recensent Annette Embrechts bij Opium op Radio 1 (17-05-2011)

In coproductie met Provincie Flevoland in het kader van haar 25-jarig jubileum. In samenwerking met Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken, Flevomeer Bibliotheek, de nieuwe bibliotheek, Schouwburg Almere, Agora Lelystad, De Meerpaal, Theater 't Voorhuys, Muzisch Centrum, Almere Breed TV, Museum+archief+studiecentrum Nieuw Land, Kunstencentrum De Kunstlinie, Centrum voor Kunst&Cultuur De Kubus, Connexxion Projexx en vele lokale partners. De voorstelling wordt financieel ondersteund door Provincie Flevoland, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal, VSB Fonds, Gemeente Lelystad, Gemeente Almere, Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting DOEN, Rabobank.

BonteHond is hét jeugdtheatergezelschap en productiehuis in Flevoland/Almere, met een uitgesproken beeldende, fysieke stijl. Eigenzinnig theater van nieuw en ervaren talent. BonteHond speelt in het theater, op locatie, in het klaslokaal en op festivals voor jong en volwassen publiek