Universiteit Twente

Conferentie International Cultural Research Network op UT

26 - 30 juni 2011

Van 26 tot en met 30 juni vindt op de campus van de Universiteit Twente de jaarlijkse conferentie van het International Cultural Research Network (ICRN) plaats. Thema's die dit jaar centaal staan zijn: Multiculturele Opvoeding en Onderwijs, Kind en Jeugd, Educatie, Terreur en Veiligheid, Historie en Mensenrechten.

Het ICRN is een wereldomvattende club van onderzoekers, beleidsmakers en professionals die de recente maatschappelijke ontwikkelingen signaleren en agenderen voor de sectoren onderwijs, zorg, overheid en de creatieve industrie. Dit heeft recentelijk geleid tot een aantal belangrijke internationale conferenties waarbij zowel de Noord-Zuid als de Oost-West-dialoog onder de aandacht van overheden en NGO's is gebracht.

De Universiteit Twente is dit jaar gastheer van al weer de tiende wereldconferentie van het International Cultural Research Network. Thema's die deze keer centraal staan zijn: Multiculturele Opvoeding en Onderwijs, Kind en Jeugd, Educatie, Terreur en Veiligheid, Historie en Mensenrechten. Tijdens de conferentie komen wetenschappers, professionals en beleidsmakers vier dagen bij elkaar om recente manifesten te analyseren en nieuwe beleidsgebieden onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over de nog openstaande call for papers, het programma en de thema's, vindt u op http://www.icrn.ca. Inschrijven voor de conferentie kan door een e-mail te sturen naar Annette Richardson, annette@icrn.ca. Bent u vooral geĂŻnteresseerd in een specifiek thema of in het programma van een enkele dag? Desgewenst kan ook een eendaags arrangement worden samengesteld.