Partij voor Mens en Spirit

* Uitnodiging AV en middagprogramma
17-06-2011

Uitnodiging AV en middagprogramma

Zondag 26 juni 2011

Hallo leden, geïnteresseerden en sympathisanten!

Graag nodigen wij jullie uit voor de Algemene Vergadering (leden) en het middagprogramma (voor iedereen toegankelijk) met twee inspirerende sprekers. We zitten in het Spiegelhuis te Arnhem-zuid. Een inspirerende boerderij/cursuscentrum waar we ook naar buiten kunnen.

Meer
* Radiointerview over actuele politiek, deel 1 (maart 2011) 27-04-2011
Radiointerview over actuele politiek, deel 1 (maart 2011) Meer
* Radiointerview over actuele politiek, deel 2 (maart 2011) 27-04-2011
Radiointerview over actuele politiek, deel 2 (maart 2011) Meer
* Radiointerview over actuele politiek, deel 3 (maart 2011) 27-04-2011
Radiointerview over actuele politiek, deel 3 (maart 2011) Meer

POSITIEVE TENDENSEN

17-06-2011
Bron:

POSITIEVE TENDENSEN

Soms zou je misschien de moed verliezen als we zien wat er overal gebeurd. Maar toch zijn er reeds de eerste sporen van een kentering zichtbaar. Een kentering die niet plaats vindt in regeringen, maar in de mensen zelf. In het middenoosten en Griekenland barst het uit. Hier (nog) niet, maar er gebeuren bijzondere dingenâ¦..

Eind mei is er in Brussel een congres over geluk geweest met grote namen zoals de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy, de Britse gelukseconoom Richard Layard, auteur van het in 2005 bij Atlas uitgegeven 'Waarom zijn we niet gelukkig?'. Hij was één van de architecten van de actieve welvaartstaat van Tony Blair en een belangrijke spreker op het reeds aangehaalde gelukscongres. Aan De Standaard (21/05/2011) vertelde hij onder meer: "Geluk is het ultieme criterium om te oordelen of we in een goede samenleving leven of nietâ. Ook werd gesteld dat gelukscriteria belangrijker moeten zijn dan economie. En dan nu nog doenâ¦!
http://geestelijkgezondvlaanderen.blogspot.com/2011_05_01_archive.html

Ook heb ik de afgelopen weken met enkele workshops mogen meewerken aan een programma dat gericht was op de emotionele en spirituele ontwikkeling van ROC leerlingen. De regering slaat stoere taal uit, maar ondertussen gebeuren er op diverse ROCâs mooie dingen en zijn er vele leerklingen zeer open voor spirituaiteit en persoonlijke ontwikkeling. Het waren prachtige uren met zeer open leerlingen tussen de 17 en 19 jaar, die geregeld geraakt werden door wat zij over zichzelf leerden. Mijn beelden over âhoe ROC leerlingen zouden zijnâ, uiteraard gevoed door allerlei negatieve publiciteit, smolten weg. Wat een fantastische mensen: zo open en zo vanzelfsprekend multicultureel en multimenselijk! Ik geloof dat de oude heren en dames aan de top er weinig van snappen. Deze jongeren léven heel gewoon met elkaar en stellen eenvoudigweg allemaal: âik heb een brede vriendenkring en ik leer veel van al die andere culturenâ. Geweldig! Ik ben er enorm warm van geworden. Ik heb hen het een en ander mee kunnen geven, maar zij ook mij: hoop en bewondering. In deze dynamische en steeds veranderende wereld moeten zij leren om stevig te staan en hun talenten neer te zetten. Die power hebben ze, daar ben ik van overtuigd. Maar een beetje meer steun en goede wegwijzers zouden heel veel goed doen!

26 juni hebben we een meeting, zie verder in de nieuwsbrief. En het najaar komen er in de regioâs bijeenkomsten! In de volgende nieuwsbrief meer daarover!

Lea Manders