Provincie Overijssel

Deze zomer grote Overijsselse kunstenfestivals online

22 juni 2011

Na de succesvolle live-uitzendingen van het Bevrijdingsfestival Overijssel en de première van `La Bohème' van de Nationale Reisopera, biedt de provincie Overijssel deze zomer opnieuw de mogelijkheid evenementen in de provincie live mee te maken. In de zomermaanden is op jijenoverijssel.nl en beeldvanoverijssel.nl een livestream te zien van vier grote kunstfestivals in de provincie.

Kijk, praat en geniet mee

De eerste live-uitzending is aankomende zondag, 26 juni, van het straatfestival KUNSTEN OP STRAAT in Hengelo. Drie voorstellingen van dit festival zijn, aangevuld met ter plekke gemaakte reportages, tussen 13.00 en 17.00 uur live te beleven via jijenoverijssel.nl en beeldvanoverijssel.nl. Kijkers kunnen per chat live meepraten over het festival.

Vier festivals

In de zomer zijn verder liveregistraties of sfeerimpressies te zien van de festivals KUNSTEN OP STRAAT, Deventer Op Stelten, ZwArt (Zwolle) en GrensWerk (Enschede). Deze vier festivals maken deel uit van het festivalbeleid van de provincie; het beleid dat met de campagne Beeld van Overijssel zichtbaar wordt gemaakt. De livestreams zorgen ervoor dat meer inwoners betrokken worden bij het mooie dat Overijssel te bieden heeft op het gebied van cultuur.

Wanneer?

De data van de andere festivals: 1 tot en met 3 juli (Deventer Op Stelten), 5 tot en met 10 juli (ZwArt) en 24 september tot en met 2 oktober (GrensWerk). Op jijenoverijssel en beeldvanoverijssel.nl worden de liveregistraties steeds aangekondigd. Naast deze vier festivals is ook het Buitenconcert Beethoven 9 van het Orkest van het Oosten live te zien zijn via jijenoverijssel.nl. Het orkest voert deze symfonie uit op vrijdagavond 15 juli op de Oude Markt in Enschede.