KRO

Vernietigende kritiek pensioenakkoord in KRO Brandpunt

Uitzenddatum: 26/06/2011

Aanstaande zondag besteedt KRO Brandpunt aandacht aan het pensioenakkoord en de vernietigende kritiek daarop. Verder een verslag uit Benghazi, het toevluchtsoord voor overgelopen generaals en politici die niet kunnen wachten Kadhafi voorgoed te verslaan. Tot slot een reportage over jonge topsporters die er alles voor over hebben om in de toekomst op de Olympische Spelen goud te halen.

Bijl in de pensioenen
Vernietigende kritiek op het pensioenakkoord. Volgens deskundigen profiteert er maar één groep: de babyboomgeneratie. Dertigers en veertigers hebben het nakijken. Het met veel moeite tot stand gekomen akkoord tussen de sociale partners moet de prullenbak in. Gebeurt dat niet, dan storten wij ons land in een nieuwe economische crisis.

Libische leiders
Heeft de revolutie in Libië haar momentum verloren? De internationale kritiek op de NAVO bombardementen neemt toe. Maar als het westen niet doorzet, strand de strijd in de loopgraven en komt er een definitieve grens tussen het oude Libië onder leiding van Kadhafi en het nieuwe Libië onder leiding van de rebellen. In de week dat de Tweede Kamer onze bijdrage aan de NAVO-missie verlengt, doet Wouter Kurpershoek verslag vanuit Benghazi; de hoofdstad van het nieuwe Libië. Een toevluchtsoord voor overgelopen generaals en politici die samen met de rebellen niet kunnen wachten Kadhafi voorgoed te verslaan.

Kampioenen van morgen
En in KRO Brandpunt: kinderen aan de voet van de Olympische berg. Jonge topsporters die er alles voor over hebben om op de Olympische Spelen van 2024 goud te halen. Het Nederlands Olympisch Comité wil dat Nederland structureel bij de tien beste topsportlanden in de wereld gaat behoren en dat verreist opoffering en keihard werken, niet alleen van kinderen, maar ook van ouders en sportbonden.

KRO Brandpunt, zondag 26 juni, 22.15 uur, Nederland 2