Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 2 mei 2011

Awearness Fair Fashion presenteert FAIR FASHION Made in (Arnhem): Hip fair fashion feest tijdens Arnhem Mode Biënnale

Tijdens de vierde editie van Arnhem Mode Biënnale zet Awearness Fair Fashion op 26 juni FAIR FASHION Made in (Arnhem), haar collectief van verantwoord werkende Arnhemse ontwerpers, in de spotlights tijdens een spetterend modefeest met shows en exposities.

FAIR FASHION Made in (Arnhem)
Awearness Fair Fashion, platform voor presentatie en promotie van hippe duurzame mode, laat tijdens Arnhem Mode Biënnale, het grootste culturele mode-event ter wereld, zien dat Fair en Fashionable hand in hand gaan. Mode wordt vaak onder slechte arbeidsomstandigheden en met grote milieuschade geproduceerd. Dat dit ook anders kan en wel met ontwerpen uit de eigen modestad Arnhem, presenteert Awearness Fair Fashion met haar collectief FAIR FASHION Made in (Arnhem) tijdens een Fair Fashion Feest op 26 juni van 15.30 - 19.00 uur op partyjacht Jules Verne aan de Rijnkade in Arnhem. Te zien zijn o.a.: Van Markoviec, Elsien Gringhuis, Selon Sebastiaan, Karin Ruiter, Irvinx, de Arnhemse finalisten van The Green Fashion Competition, MLY by Emily Hermans en Marcha Hüskes (de laatste twee in samenwerking met Arnhem Coming Soon).

Van de catwalk naar je kledingkast?
Tijdens Arnhem Mode Biënnale zijn de meeste geshowde labels ook exclusief te koop in samenwerking met Arnhem Coming Soon, dé fashion & design winkel die zich volledig richt op Nederlandse ontwerpers.

Puur! Fair Fashion Menu
Na afloop van het fair fashion feest op 26 juni kunnen bezoekers gebruik maken van het Puur! Fair Fashion Menu. Diverse restaurants in Arnhem hebben speciaal voor die dag in samenwerking met Puur! Uit Eten een (h)eerlijk menu samengesteld.

Info
Tickets à E 10 voor het Awearness Fair Fashion Feest en reserveringen voor het Puur! Fair Fashion Menu op www.awearness-fashion.nl

Dit event wordt gesteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en Constant in Beweging.

Awearness Fair Fashion

Awearness Fair Fashion vestigt op inspirerende wijze aandacht op duurzaamheid in de mode-industrie. Met fashion shows, lezingen, debatten, guerrillastores en exposities worden verschillende doelgroepen bewust gemaakt van de schaduwzijde van fashion en gewezen op duurzame alternatieven. Tijdens de Arnhem Mode Biënnale van 2009 organiseerde Awearness Fair Fashion met succes de eerste en grootste fair fashion show van Nederland, daarna volgden diverse andere inspirerende en zeer goed bezochte events. Awearness Fair Fashion wil met haar collectief FAIR FASHION Made in (Arnhem) lokale, duurzame ontwerpers internationaal onder de aandacht te brengen.

=============================einde persbericht==============================