Gemeente Zijpe


Een kunstwerk maken samen met een professionele kunstenaar!
"De Rode Man" van Willem Bakkum

De kunstroute Zijpe 2011, die plaatsvindt van 10 juli t/m 28 augustus, biedt dit jaar de gelegenheid aan mensen, die het maken van kunst als hobby hebben, om samen met een professionele kunstenaar, een kunstwerk te maken.

Het kunstwerk, dat de titel âDansâ zal dragen, zal een plaats krijgen in de Kunstroute Zijpe op een buitenlocatie aan de Grote Sloot. Willem Bakkum werkt op drie zondagen, 19 juni, 26 juni en 10 juli op locatie aan het kunstwerk. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om één of meerdere zondagen aan te sluiten. Er zal intensief dialoog plaatsvinden tussen Willem Bakkum en de deelnemers. De deelnemers krijgen de mogelijkheid een eigen onderdeel te maken, dat uiteindelijk deel uitmaakt van het kunstwerk.
Deelname is gratis. Op de vermelde data wordt aan het kunstwerk gewerkt van 12:00 tot 17.00 uur. U kunt zich vanaf 12.00 uur ter plaatse melden bij Willem Bakkum, Grote Sloot 137 in Burgerbrug. Aanvullende informatie via: amateurproject@kunstroutezijpe.nl of www.kunstroutezijpe.nl.

WILLEM BAKKUM
Willem Bakkum is een beeldhouwer die gefascineerd is door de tegenstelling tussen het platte vlak en het driedimensionale. Hij maakt beelden die samengesteld zijn uit een aantal platte schijven of linten en die achter elkaar geplaatst een ruimtelijk effect geven. Het materiaal is voor Willem ondergeschikt. Zijn voorkeur gaat uit naar perspex of hout. Een kenmerkend aspect van zijn werk is vervreemding. De beelden zijn realistisch, maar staan toch los van de alledaagse werkelijkheid. Hoogtepunt in zijn werk is o.a. âDe Rode manâ.

Â

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Zijpe, de provincie Noord-Holland en het VSB Fonds.