Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Amersfoort, 14 juni 2011

Nummer: 8

De Smaak van Vathorst

Zondag 26 juni wordt 'De Smaak van Vathorst' aangeboden. De Smaak van Vathorst is een culinaire rondleiding door het gebied Vathorst en Hooglanderveen. De rondleiding met een vijf-gangen menu biedt, naast aandacht voor Vathorst, een kijkje bij vijf restaurants van Vathorst, de jongste wijk van Amersfoort. De rondleidingen starten bij I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 in Amersfoort. Iedereen, jong en oud, kan zich tot en met 24 juni 2011 12.00 uur inschrijven.

De eerste rondleiding begint om 12.30 uur en een eventueel tweede om 13.30 uur. De duur van een rondleiding is ongeveer 4 uur. U kunt een fiets reserveren. De Smaak van Vathorst vindt dit jaar nog plaats op de volgende dagen: 24 juli - 28 augustus - 25 september.

Kennismaken
Wilt u Vathorst leren kennen, een leuke middag met uw gezin en culinair genieten? Dit gebeurt allemaal tijdens De Smaak van Vathorst. U gaat op de fiets onder leiding van een gids, met andere culinaire genieters langs vijf restaurants die verspreid zijn over Vathorst. De restaurants en eetcafés ontvangen u 's middag met alle egards en serveren hun fijnste dranken en gerechten. Ieder restaurant heeft z'n eigen kwaliteiten. U heeft de gelegenheid eens even daar te kijken waar men nog niet is geweest. En reken maar dat u daarna een voldaan gevoel heeft!

Inschrijven
Om mee te doen aan de komende 'Smaak van Vathorst' kunt u zich tot en met 24 juni 12.00 uur aanmelden bij het Informatiecentrum Vathorst, via telefoonnummer 033-4511012 of via e-mail i-centrum@vathorst.com. Per rondleiding kunnen 15 personen deelnemen*. De kosten van de rondleiding bedragen E 30,- voor volwassenen, kinderen (tot 18 jaar) doen mee voor E 15,-. (de bedragen zijn excl. drankjes).

'De Smaak van Vathorst' is een initiatief van het I-Centrum Vathorst (www.vathorst.com), met medewerking van vijf restaurants:
- Houtrust (www.houtrust.com)

- Eetcafe dimS (www.eetcafedims.nl)

- Hey Pannenkoek (www. heypannenkoek.nl)

- De Boengerd (www.deboengerd.nl)

- De Eetkamer (www.dekamers.nl)

I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2, 3825 RV Amersfoort, Tel.nr. : 033-4511012 Start rondleiding start om 12.30 uur en 13.30 uur, duur 4 uur E 30,- / E 15,- per deelnemer.

*bij slecht weer kan de rondleiding worden geannuleerd.