Ingezonden persbericht


Persbericht: Maatschappelijk relevante musical, Pjotr de Musical, 26 juni in het Zaantheater

Amsterdam, 14 juni 2011 - Pjotr de Musical, een familiemusical over liefde, vriendschap en een thuis voor iedereen, is op zondag 26 juni om 14.00 uur te zien in het Zaantheater in Zaandam. De musical is gebaseerd op het autobiografische kinderboek: "Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr" geschreven door Peter Bresser. Pjotr de Musical is gericht op kinderen van 7 t/m 14 jaar. In de musical heeft de altijd vrolijke Pjotr het moeilijk als hij moet verhuizen omdat zijn ouders gaan scheiden. Hij komt er achter dat liefde, vriendschap en een warm thuis niet vanzelfsprekend zijn. Gelukkig maakt de nieuwsgierige Pjotr graag contact, zo leert hij Buurman kennen. Die geeft hem weer zelfvertrouwen en laat zien dat je met echte vriendschap er nooit alleen voor staat.

Steun aan kinderen
Schrijver Peter Bresser: "Pjotr de Musical is een maatschappelijke relevante musical over serieuze levenszaken die op een leuke en luchtige manier worden gebracht. Met de musical wil ik kinderen steun geven en herkenning bieden bij moeilijke situaties in hun leven. Denk aan een scheiding van de ouders of gepest worden op school. Er moet naar mijn mening veel meer steun zijn voor kinderen die het moeilijk hebben."

¤ 0,75 cent per boek naar SOS Kinderdorpen
Peter Bresser weet uit ervaring hoe het is om in een ander gezin op te groeien en gunt alle kinderen over de hele wereld een warm en veilig thuis. De schrijver wil andere kinderen helpen door te laten zien wat hij heeft meegemaakt. Dat is de reden waarom SOS Kinderdorpen en Pjotr elkaar hebben gevonden. Allebei vinden zij dat elk kind een veilig en liefdevol thuis verdient. SOS Kinderdorpen en Pjotr maken zich samen sterk voor kinderen. Daarom gaat ¤ 0,75 van elk verkocht boek naar de internationale kinderhulporganisatie.

Over Peter Bresser
Peter Bresser besloot in 2006 een carrière switch te maken. Hij zegde zijn baan als adjunct-directeurbij bij de ABN-AMRO op om zijn hart te volgen. Met "Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr", maakte de nu 44-jarige ondernemer, coach en yogaleraar Peter Bresser zijn debuut als kinderboekenschrijver. "Wie ben jij? Ik ben Pjotr op reis" is zijn tweede boek. Bresser is vader van Willem-Jan (13) en Annemée (10) en woont in Amsterdam. De schrijver, zelf geadopteerd, heeft zijn eigen jeugdervaringen in zijn boeken en musical verwerkt.

Cast
Pjotr - Sophie van Hoytema
Buurman - Rocco van Loenen
Moeders & Anne - Yvonne van der Eerenbeemt
Vader & meester - Erik van der Luijt
Regie: Michaël van Buuren
Script: Erik van der Luijt & Sophie van Hoytema
Liedteksten en muziek: Erik van der Luijt
Speelduur: 60 minuten
Ticketinformatie: http://www.pjotr.tv

# Einde persbericht.