Gemeente Binnenmaas

Uitreiking waarderingsgeschenk Binnenmaas aan echtpaar Verhoeven

25-06-2011

Op zaterdag 25 juni 2011 ontvingen de heer en mevrouw Verhoeven uit Puttershoek uit handen van wethouder H.C.J. van Etten de Trofee, het waarderingsgeschenk van de gemeente Binnenmaas. Dit gebeurde tijdens de receptie die het echtpaar werd aangeboden door de omni-, ren- en toervereniging De Hoekse Renners.

De heer en mevrouw Bas en Bets Verhoeven ontvangen het waarderingsgeschenk voor hun tomeloze inzet voor RTC De Hoekse Renners. De Hoekse Renners zijn in 1948 heropgericht. Sinds 1954 is Bas Verhoeven lid van De Hoekse Renners. Zijn echtgenote Bets werd in 1962 lid. Het echtpaar runt samen al ruim 21 jaar de kantine van de Hoekse Renners. Bij uitstek is dat het thuishonk, het hart van een vereniging. Zonder goed draaiend clubhuis kan een vereniging nooit zo goed functioneren als RTC De Hoekse Renners doet.

Daarnaast is de heer Verhoeven ook nauw betrokken bij de supportersvereniging. In 1981 heeft hij deze mede nieuw leven ingeblazen en bloeide die weer op als nooit tevoren. Hij is nog steeds penningmeester. Verder verzorgt de heer Verhoeven geheel belangeloos ook de feestavonden van De Hoekse Renners, loterijen bij sportevenementen en is hij al 38 jaar betrokken bij de organisatie van de wielerronde van Puttershoek/ De omloop van de Hoeksche Waard. Het echtpaar Verhoeven gaat nu stoppen met de kantinewerkzaamheden, maar helemaal afscheid nemen van de club is geen optie. De heer Verhoeven gaat dan ook nog gewoon door met het schoonhouden van het clubhuis.

De Trofee

De Trofee is een kunstwerk, in opdracht van de gemeente vervaardigd door het kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek. De Trofee is gemaakt van gekleurd glas met een sokkel van staal. Elke Trofee is handgemaakt en dus uniek, net als de vrijwilliger die hem krijgt. De twee zijden van de Trofee staan voor het hart en het verstand, die samen de basis van alle goeds vormen. De ronding van het werk staat voor bezinning en de opening voor het ontstaan van nieuwe ideeën en kansen. In de kleuren zijn het logo van Binnenmaas (paars en blauw) terug te vinden, maar ook de transparantie (wit), het weidse landschap (groen) en het water van de Binnenmaas (blauw). De Trofee wordt alleen uitgereikt als blijk van zeer bijzondere waardering voor een inwoner van de gemeente Binnenmaas. En die waardering is er voor het echtpaar Verhoeven zeker.