Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 26-06-2011

Aanrijding letsel

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni vond op de Bunschoterstraat een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte een man ernstig gewond.

Een 51-jarige automobilist uit Soest reed omstreeks 03.45 uur over de Bunschoterstraat vanuit de richting van de Rijksweg A1. Ter hoogte van de kruising met de Maatweg hoorde de bestuurder plotseling een harde klap. Toen hij zijn auto aan de kant zette en poolshoogte ging nemen, zag hij een man op de weg liggen. De man bleek ernstig gewond. De politie kwam ter plaatse en trof een zwaargewonde 23-jarige man uit Amersfoort aan.

Met behulp van een traumateam werd het slachtoffer in kritieke toestand naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van de aanrijding. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau in Amersfoort, tel.: 0900 88 44.

Scootercontrole

LEUSDEN Vrijdagmiddag en- avond heeft de politie op twee plaatsen een scootercontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 en 17.00 uur werd gecontroleerd op de Bavoortseweg. Hier werden in totaal 57 snor -en bromfietsen gecontroleerd. Bij 40 bestuurders hadden alles in orde. Voor de overige personen werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere ondeugdelijke remmen, het niet dragen van de helm, het niet hebben van een rijbewijs en te hard rijden. In de avond werd tussen 18.30 en 20.00 uur gecontroleerd op De Twijnderij. Hier kregen 8 van de in totaal 15 gecontroleerde bestuurders een bekeuring.

Man op lokfiets aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni een man aangehouden die de lokfiets van de politie had meegenomen.

Omstreeks 01.05 uur werd de Lokfiets van het Stationsplein weggenomen. De politie kwam direct in actie en kon de 21-jarige dief uit Meppel op de Utrechtseweg aanhouden. De man verklaarde dat hij de laatste trein naar Meppel gemist had en met de fiets naar huis wilde fietsen. Naast het feit dat de man de verkeerde kant op fietste werd hij aangehouden voor diefstal en voor verhoor ingesloten op het bureau.