Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoorter verdacht van belediging en verboden wapenbezit
Publicatiedatum: 26-6-2011 12:51:25

WESTERVOORT - Een 23-jarige man uit Westervoort is vrijdagavond 24 juni op de Korte Griet in in zijn woonplaats aangehouden wegens belediging van een agent. Hij bleek ook een mes op zak te hebben.

Rond middernacht werd de Westervoorter door surveillerende agenten gecontroleerd. De man was in kennelijk beschonken toestand en weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien. De Westervoorter begon de betrokken agent vervolgens herhaaldelijk te beledigen. Hij bleek ook een mes met een lemmet van ongeveer 12 cm bij zich te hebben. De man werd na zijn verhoor in het politiebureau weer vrijgelaten, in afwachting van een beslissing van Justitie. Het steekwapen is in beslag genomen.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011074291-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Gendtenaar aangehouden wegens autodiefstal

Publicatiedatum: 26-6-2011 12:51:05

GENDT - De politie heeft op vrijdagavond 24 juni een 25-jarige Gendtenaar in de polder van Gendt aangehouden op verdenking van autodiefstal. Surveillerende agenten zagen de man rond elf uur in de auto zitten. Uit onderzoek bleek dat de auto niet verzekerd was en dat de Gendtenaar niet de eigenaar was van de auto. De eigenaar van de auto bleek een bekende te zijn van de Gendtenaar, maar hij had kennelijk geen toestemming gegeven voor het lenen van de auto. Daarop is de Gendtenaar meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. Na zijn verhoor kon de Gendtenaar weer naar huis, in afwachting van een beslissing van Justitie.
(2011074292-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---