Politie Twente

Rijbewijzen ingevorderd
Almelo
Vrijdag 24 juni omstreeks 22.00 uur ontving de politie een melding dat er iemand onder invloed van drank ondanks meerdere waarschuwingen met zijn auto was weggereden. Op de Oude Windslaan kon de auto staande worden gehouden. Op het bureau wees de ademanalyse een promillage van 1,73 uit. Hierop werd het rijbewijs van de 42-jarige man uit Mierlo ingevorderd. (2011059690)

Hof van Twente
Vrijdag 24 juni omstreeks 23.30 uur ontving de politie een melding dat er iemand bij een horecagelegenheid onder invloed van drank zijn auto wilde gaan besturen. Agenten troffen de man aan op de Onze Lieve Vrouwestraat en namen hem mee naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage van 1,75 uit. Het rijbewijs van de 23-jarige man uit Borne werd hierop ingevorderd. (2011059704)

Huisverboden uitgereikt
Enschede
Een 41-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 24 juni een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 44-jarige vrouw. Hulpverlening wordt opgestart. (2011059269)

Een 40-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 24 juni een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 42-jarige vrouw. Hulpverlening wordt opgestart. (2011059489)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl Dievegge steelt bij meerdere winkels Holten
Vrijdag 24 juni omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van een winkelier aan de Kerkstraat in Holten. Er was een winkeldievegge staande gehouden. Bij aankomst van agenten bleken zich in haar tas meerdere kledingstukken uit de winkel te bevinden. Hierop werd de 35-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden. In haar auto werden nog meer goederen aangetroffen. De vrouw gaf aan dat deze uit diverse winkels in Holten afkomstig waren. Tijdens haar verhoor bekende ze nog meer diefstallen te hebben gepleegd in Holten en Leeuwarden. De vrouw is in verzekering gesteld in ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011059614)

Mannen aangehouden voor mishandeling Hof van Twente
26 Oktober rond 2.15 uur werden een 49-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Goor geslagen door een 23-jarige man uit Enschede toen de man uit Goor een opmerking maakte richting de Enschedeër over het kapot gooien van een glas op straat. Toen agenten hen troffen op de H. Heijermansstraat had de 49-jarige een bebloede mond en wees de 23-jarige aan als dader. Hierop rende de man weg, waarop de agenten de achtervolging inzetten en hem konden aanhouden op de Grotestraat. Hij werd overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum in Borne en is daar in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2011059987)

Hof van Twente
26 Oktober rond 2.00 uur kwam er een melding binnen van een mishandeling in de feesttent in Goor. Bij de EHBO-kamer troffen agenten 24-jarige en een 22-jarige man uit Goor die beiden gewond waren in het gezicht. Zij beweerden met een bierglas te zijn geslagen door een eveneens in de EHBO-kamer aanwezige man. Hierop werd de 19-jarige man uit Rijssen aangehouden. In het Politie Arrestantencentrum is hij in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De 22-jarige man uit Goor is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. (2011060009)

Haaksbergen
Een 21-jarige man uit Polen is zaterdag 25 oktober aangehouden op verdenking van mishandeling. Rond 21.00 uur ontstond er onenigheid tussen een aantal Poolse mannen en de eigenaar van de woning waar zij verbleven aan de Huttenweg. Hierop vielen de Poolse mannen de 63-jarige eigenaar uit Haaksbergen aan. De 21-jarige man had hierbij een leidende rol. De Haaksbergenaar verdedigde zichzelf met een riek, waardoor de 21-jarige gewond raakte. Deze ging voor behandeling naar het ziekenhuis, waar hij later werd aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2011059951)

Politie tevreden over rijgedrag motorrijders TT Assen Lochem
Videosurveillanten van de politieregio's Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland hebben op vrijdag en zaterdag 25 juni toezicht uigeoefend op excessief rijgedrag van motorrijders, onderweg naar en op de terugweg van de TT in Assen. De politie is heel tevreden over het gedrag van de motorrijders.

Videosurveillanten van de drie politieregio's hebben beide dagen verkeerstoezicht gehouden. Naar aanleiding van de hoeveelheid geregistreerde overtredingen, gepleegd door TT-gangers in 2010, werd de nadruk van de surveillance gelegd op de provinciale weg N332 (Raalte-Holten-Lochem).

Tijdens beide controledagen werd in de middag- en avonduren gecontroleerd. Het aantal passerende motorrijders was zeer beperkt. De mogelijke reden hiervoor was de afsluiting van de N332 ter hoogte van Holten en/of het slechte weer. Verder is gebleken, dat het overgrote deel van de motorrijders zich behoorlijk goed aan de verkeersregels hield.

De resultaten:

- 15 x overschrijden dubbele doorgetrokken streep (motoren)
- 8 x overschrijden max. snelheid met meer dan 30 km/h; hoogste (gemiddelde) snelheid 125 i.p.v. 80 km/h (motoren)
- 1 x slecht leesbare kentekenplaat (motor)
- 1 x handheld bellen (automobilist)
- 1 x negeren rood licht (motor)
- 1 x rechts inhalen over de vluchtstrook (motor)

Eén motorrijder wordt aangemeld voor de EMG (Educatieve Maatregel Gedrag) i.v.m. het herhaaldelijk negeren van dubbele doorgetrokken streep. Ook reed hij met een snelheid van 125 i.p.v. 80 km/h en had zijn motor een slecht leesbare kentekenplaat waarvoor hij bekeurd is. In de aanmelding wordt ook vermeld, dat hij herhaaldelijk kleefde ten opzichte van zijn voorgangers. (de aan deze motorrijder uitgereikte boetes zijn verwerkt in het overzicht hierboven)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

25 en 26 juni 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --