Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Succesvolle 25ste editie in Rotterdam

Weer of geen weer de 25ste editie van de Dag van de Architectuur in Rotterdam op zaterdag 25 juni was een groot succes. Het programma van de dag rond het thema Zelfverzonnen bracht meer dan 3.500 bezoekers op de been.

Met ruim 40 opengestelde locaties en uitgebreide programmering was er voor ieder wat wils. Zo waren er gedurende de hele dag rondleidingen door klushuizen, die stuk voor stuk zijn óf worden verbouwd tot eigen droomkastelen. Een besliste uitblinker hierbij was de Zwarte Parel, een 100 jaar oude woning in Oud-Charlois die een opvallende zwart glimmende voorgevel heeft gekregen en een nog imposanter interieur.

Een letterlijk hoogtepunt van de dag was de rondleiding door de het hoogste gebouw van Nederland, de Maastoren, waarbij bezoekers hebben genoten van het unieke uitzicht op 165 meter hoogte. Ook nieuwkomer Cité op de Laan op Zuid en verborgen klassieker Kuypers Machine en Metaalfabriek trokken veel bekijks.

Bezoekers werden zelf ook uitgedaagd om de skyline van Rotterdam te verbouwen in het speciaal ontworpen paviljoen op het Schouwburgplein. Ook werden eigen ontwerp en interieur vraagstukken besproken met architecten tijdens het architectuurspreekuur. Verder gaf architect Jo Coenen van het NAi een lezing voor een uitverkochte zaal over de verbouwing van het NAi.

Vanuit het informatiepunt in het Schieblock vertrokken diverse rondleidingen waaronder fietstochten van Parfum de Boem Boem. En velen nieuwsgierigen hebben kunnen kijken in de keuken van een aantal opengestelde architectenbureaus. Zoals het wereldberoemde bureau KCAP waarbij architect en partner Han van den Born, ontwerper van de Red Apple, een rondleiding en lezing gaf.

Kortom velen bezoekers hebben zich laten inspireren door bewoners, architecten en andere Rotterdammers en hebben genoten van de veelzijdigheid aan zelfverzonnen Rotterdamse architectuur.