Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Laatste `onopvallende dag' toont 37 verkeersovertredingen
Publicatiedatum: 26-6-2011 19:04:24

REGIO - Tijdens het weekeinde van de Dutch TT in Assen heeft de politie veel aandacht geschonken aan de veiligheid in het verkeer. Daartoe werden op de provinciale wegen diverse verkeerscontroles gehouden. In Gelderland-Midden gebeurde dit - net als in de twee andere Gelderse politieregio's - door het Verkeershandhavingsteam (VHT) en de Koninklijke Marechaussee (KMAR), die gebruikmaakten van onopvallende politievoertuigen.

Op de laatste dag (zondag 26 juni) werden in Gelderland-Midden 37 verkeersovertredingen geconstateerd. Net als de afgelopen dagen hadden de meeste bonnen (23) betrekking op rijden met een te hoge snelheid. De andere processen-verbaal gingen over onder meer niet handsfree bellen (5 keer) en kleven (3 keer). Ook vandaag konden de meeste overtredingen op het conto van automobilisten worden geschreven. Bijzonder was een motorrijder die op de Amsterdamseweg in Arnhem een wheelie maakte. Zijn stunt werd door een agent gezien, waarna de man een bekeuring kreeg. Op de Batavierenweg in Arnhem controleerden medewerkers van de KMAR een automobilist. De man zou softdrugs hebben gebruikt en kreeg daarom een rijverbod van 24 uur opgelegd. Twee rijbewijzen werden ingevorderd vanwege te hard rijden. Over de Doesburgseweg in Zevenaar zou een 39-jarige Rotterdamse automobilist met een (gecorrigeerde) snelheid van 144 km/uur hebben gereden (ter plaatse geldt een maximumsnelheidgrens van 80 km/uur). Op de A348 bij Ellecom werd gezien dat een 55-jarige automobilist uit Doesburg te hard reed (185 km/uur, waar 120 m/uur maximaal is toegestaan).

De onopvallende verkeerscontroles vormen een onderdeel van de Gelderse verkeersweek. De VHT's van de drie Gelderse politiekorpsen vragen dan nadrukkelijk aandacht voor verkeersveiligheid. Dit gebeurt onder meer door verkeerscontroles op speerpunten als te hard rijden, rijden onder invloed en het dragen van de autogordel.
De Gelderse verkeersweek wordt gehouden tot en met vrijdag 1 juli. (2011074883 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---