Unie van Waterschappen

Nieuwe overlegstructuur Muskus- en beverrattenbestrijding

De muskus- en beverrattenbestrijding is een volledige waterschapstaak geworden. Op voorstel van de Uniecommissie Waterkeringen (CWK) heeft het bestuur van de Unie van Waterschappen besloten tot de instelling van een subcommissie Muskus- en beverrattenbestrijding.

Deze bestuurlijke commissie, die wordt samengesteld uit de leden van de CWK die de bestrijdingsorganisaties aansturen, heeft tot taak op dit terrein de CWK te adviseren. Op 27 juni komt deze nieuwe commissie voor de eerste keer bij elkaar.

Ter ondersteuning van deze commissie is de Landelijke Coördinatiecommissie Muskus- en beverrattenbestrijding omgevormd tot een werkgroep in de Uniestructuur. In verband met het vertrek van de voorzitter van de LCCM (de heer Jan van Rijnsbergen) heeft het Uniebureau in februari/maart 2011 belangstellenden van de waterschappen gevraagd voor de functie van voorzitter van de werkgroep.

Op basis van een aantal gevoerde gesprekken, waarbij ook de landelijk coördinator (de heer Dolf Moerkens) is betrokken, heeft dit geleid tot de keuze van de portefeuillehouder Waterkeringen de heer Jan Geluk voor de heer Henk Post (sectorhoofd Waterbeheer bij het waterschap Reest en Wieden).