Gemeente Barneveld


Lezing Pop up! in Veluws Museum Nairac

Momenteel staat het Veluws Museum Nairac in het teken van de expositie Pop up! Het boek uit de band gesprongen. De pop-up is het meest spectaculaire genre binnen de beweegbare boeken. Op maandag 27 juni houdt Harry Faber van der Meulen, eigenaar van de Pop-up Bookshop in Dordrecht, een lezing in het Museum Nairac te midden van de pop-up expositie.

Hij is een boeiende verteller over `uit de band gesprongen' sprookjes, architectuur, de dierenwereld, de Sixtijnse kapel, maar ook Graceland van Elvis Presley. Pop-up boeken zijn artistieke en technische meesterwerkjes, die met de hand worden gemaakt. Een pop-up boek ziet er van buiten hetzelfde uit als een tweedimensionaal exemplaar. Maar het is gesneden, geknipt, gestanst en geplakt. Zoals een papierontwerper - paper-engineer - het ooit zei: Het is niet zo moeilijk iets uit een boek te laten springen, maar het is de grootste kunst het er weer in te krijgen!

Veluws Museum Nairac, Lezing POP UP op maandag 27 juni vanaf 19.30 inloop met koffie, aanvang lezing 20.00 uur. Kosten incl. koffie EUR 5, Vrienden van Museum Nairac gratis. Graag telefonisch of per e-mail reserveren: museumnairac@introweb.nl. Langstraat 13 o 3771 BA Barneveld, tel.(0342) 415 666 www.nairac.nl. Geopend di t/m vr 10-17 u, za 13 -17 u, zon- en feestdagen gesloten


* poster Pop-up_Nieuw.pdf

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl

Werk aan de weg?

Kijk op het overzicht met wegwerkzaamheden
lees verder >