Rijksvoorlichtingsdienst

Functie-overdracht Deputy Admiraal Benelux

Op 28 juni vindt de commando-overdracht van Deputy Admiraal Benelux plaats. Na vijf en half jaar geeft de Belgische Divisieadmiraal Jean-Paul Robyns zijn functie over aan kapitein-ter-zee Michel Hofman. De overdracht vindt om 12.15 plaats op het plein voor de Admiraliteit, Gebouw Albatros, te Den Helder.

De samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse Marine is niet meer weg te denken uit de huidige bedrijfsvoering van de twee zeemachten. Opleidingen van personeel, onderhoud van materieel en gezamenlijke aankoop van nieuw materieel. België en Nederland slaan de handen in elkaar. Niet alleen om het huidige financiële klimaat het hoofd te bieden maar ook om van elkaars kennis te profiteren.

Divisie-admiraal Jean-Paul Robyns heeft de afgelopen dertien jaar bijgedragen om deze samenwerking te laten uitgroeien tot een vergaande integratie tussen de twee marines. Hij deed dit de laatste vijf en half jaar in de functie van Deputy Admiraal Benelux. "Ik heb een schitterende tijd gehad in Nederland. Er waren een aantal hoogtepunten. Uiteraard de oprichting van de binationale scholen. Daarnaast zijn we van dezelfde middelen gebruik gaan maken. Zowel België als Nederland beschikt over mijnenjagers van de Alkmaarklasse en Multipurpose-fregatten. Hierdoor kunnen we het onderhoud verdelen. Sinds vorig jaar is de bedrijfsvoering aan boord van deze schepen ook gelijk, waardoor personeel ook uitwisselbaar is. Ik denk dat onze samenwerking een voorbeeld is voor heel Europa."

Homepage
www.defensie.nl

Twitter
www.twitter.com/Marinedagen

Facebook
www.facebook.com/profile.php?id=100002129280248

YouTube
www.youtube.com/dekoninklijkemarine.nl

Noot voor redacties (