Politie Brabant Zuid-Oost

Agressieve man aangehouden na wegnemen bosmaaier

Helmond-Oost, 27-06-2011 o Nadat een 36-jarige Helmonder maandagmorgen een kantmaaier van een hovenier wegnam kon de dief kort daarna rond 8.45 uur door de gewaarschuwde politie in de kraag worden gegrepen op de Noorddijk.

De kantmaaier/bosmaaier probeerde hij aanvankelijk met een 'ruil' te krijgen van een 36-jarige medewerker van een hoveniersbedrijf. De medewerker was op dat moment bezig met grasmaaien op de Vossenbeemd. Hij legde uit dat het niet zijn gereedschap was en dus niet in kon gaan op zijn voorstel. De man nam daar geen genoegen mee en bedreigde op een gegeven moment de hovenier door met een boormachine te willen slaan of te steken. Vervolgens stapte de dief op zijn fiets en reed hij weg met de gestolen kantmaaier.

De hovenier waarschuwde daarop de politie. Kort daarop kon de man worden ingerekend. Even later deed een 58-jarige Helmonder aangifte van poging tot zware mishandeling. Hij zou door dezelfde man rond 8.00 uur ter hoogte van de Vossenbeemd zonder aanleiding van zijn snorfiets geduwd zijn. Hierdoor kwam hij en zijn vrouw ten val. De aangever hield er een pijnlijke schouder aan over. Hij gaf aan dat hij door de agressieve man bedreigd werd met een boormachine. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.