Honderden mensen lopen 40.000 euro bijeen voor de dieren

Persbericht van Dierenbescherming

Zeshonderd enthousiaste wandelaars hebben tijdens de Vergeten Dieren Tocht ruim veertigduizend euro opgehaald. Volgens directeur Frank Dales van de Dierenbescherming is de eerste editie van de Vergeten Dieren Tocht daarmee geslaagd. "Honderden mensen die 7,5 of zelfs 25 kilometer lopen om aandacht te vragen en geld op te halen voor de dieren in onze asielen, dieren in de vee-industrie en mishandelde dieren", legt hij uit. "Dat geeft een groot gevoel van saamhorigheid, het gevoel dat we met een heleboel mensen zijn die het vuur uit hun sloffen willen lopen om dieren een beter leven te geven. Al die mensen samen hebben deze tocht op de kaart gezet."

De tochten die waren uitgestippeld door en langs de Gelderse Veluwezoom en de Zuidhollandse Kagerplassen, vorige week zondag, en het Noordhollands Duinreservaat, gisteren, waren een lust voor het oog van de deelnemers. "Wij hebben bewust voor natuurgebieden gekozen als locaties voor de tochten. De omgeving moest een extra stimulans zijn voor mensen met hart voor dieren om zich in te schrijven", zegt Dales. "De Dierenbescherming en de Nederlandse natuur zijn uiteraard onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inmiddels heb ik tientallen foto's ontvangen die mensen onderweg van de mooie omgeving hebben gemaakt."

Startschoten
De opbrengst van de Vergeten Dieren Tocht komt ten goede aan het regionale werk van de Dierenbescherming. "Maar het is toch vooral de bedoeling geweest om onze vrijwilligers in het land, die dierenambulances besturen en de dieren in onze asielen te eten geven, te laten zien dat zij behoren tot een club van toegewijde mensen die zich in het zweet werken om de boel draaiende te houden", legt Dales uit. "Veertigduizend euro tikt lekker aan voor een organisatie die geen subsidie krijgt. Ik bedank dan ook alle wandelaars en sponsors voor hun bijdrage. En tv-coryfeeën Henny Huisman en Henk Bres voor hun startschoten voor de tochten in het Noordhollands Duinreservaat en de Zuidhollandse Kagerplassen."




Razende Robot Reporter