Kraanwater voor Tweede Kamer

Persbericht van Vewin

Kraanwater drinken in de Tweede Kamer. Dat vraagt het vertrekkende Kamerlid Gerda Verburg (CDA) in een motie. De Nederlandse drinkwatersector bij monde van Vewin en het regionale waterbedrijf Dunea juichen dit initiatief toe. Om de motie kracht bij te zetten heeft Dunea een tijdelijk tappunt voor drinkwater gerealiseerd bij de ingang van de Tweede Kamer.

Voor aanvang van de stemmingen deelt Dunea water uit aan alle bezoekers van de Tweede Kamer. "Het Nederlandse drinkwater behoort tot de beste ter wereld, is duurzaam geproduceerd, is altijd beschikbaar en kost gemiddeld slechts E 1,50 voor duizend liter. Wij ondersteunen de motie van harte.", zegt Piet Jonker, algemeen directeur van Dunea. Samen met Gerda Verburg zal hij de eerste liter kraanwater tappen. Daarnaast ontvangen alle Kamerleden een duurzame bidon waarmee zij ieder moment van de dag over kraanwater kunnen beschikken.

Vewin en Dunea zullen ter hoogte van de ingang van de Tweede Kamer morgenochtend (Plein), dinsdag 28 juni om 10.15 uur aan mevrouw Verburg een recyclebaar flesje overhandigen en haar uitnodigen het ter plaatse te vullen met versgetapt kraanwater.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.vewin.nl
Bijlage:
* gerda verburg tapt kraanwater met vewin en duneapdf




Razende Robot Reporter