Landelijke Studenten Vakbond




LSVb wisselt van bestuur

Zaterdag 25 juni is de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) gewisseld van bestuur. Pascal ten Have, Jelmer de Ronde, Ike Haasjes, Svea Dalen en Jamili Wetzels vormen vanaf nu het team dat de Nederlandse student op landelijk niveau vertegenwoordigt.

De voorzitter is de 24-jarige student Pascal ten Have. Hij studeert bos- en natuurbeheer in Wageningen en heeft zich binnen zijn opleiding jarenlang ingezet binnen de opleidingscommissie. Afgelopen jaar heeft hij de politieke besluitvorming rond olieboringen in de Ecuadoriaanse Amazone onderzocht.

Jelmer de Ronde (24) studeert biologie aan de Universiteit Utrecht en is vice-voorzitter. Svea Dalen (25) studeert
bestuurskunde/overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool en zal komend jaar de rol van penningmeester op zich nemen. Secretaris Ike Haasjes (23) is afgestudeerd als beeldend therapeut aan de Hogeschool Utrecht. Tot slot studeert Jamili Wetzels (24) Engels aan de Universiteit Utrecht, hij is algemeen bestuurslid.

Het nieuwe LSVb-bestuur zal zich het komende jaar vooral hard maken voor de kwaliteitszorg in het hoger onderwijs en dan vooral bij de hogescholen. Ook gaan we strijden voor het behoud van de studiefinanciering voor masterstudenten. En natuurlijk blijft de LSVb er alles aan doen om de Halbeheffing tegen te houden.