Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas in gesprek met GOZ

27-06-2011

Vrijdag 24 juni is er een gesprek geweest tussen vertegenwoordigers van voetbalvereniging GOZ, de heren Kruijthoff, Wisse, Verhoeven en Merriënboer, uit Mijnsheerenland, wethouder Lafeber en enkele ambtenaren van de gemeente Binnenmaas. Doel van het gesprek was de lucht tussen beide partijen te klaren na wat negatieve berichtgeving in de media over de ontwikkelingen rondom het Dorpshart Mijnsheerenland.

De gemeente Binnenmaas en voetbalvereniging GOZ hechten veel waarde aan een goede verstandhouding in relatie tot deze voor Mijnsheerenland belangrijke ontwikkeling. In de afgelopen jaren is er een goede samenwerking geweest en hebben beide partijen zich als volwaardige partners verhouden in het overleg over de mogelijkheden en ontwikkelingen in het dorp Mijnsheerenland en de plaats van GOZ binnen het project Dorpshart. In de afgelopen weken zijn er echter tussen vertegenwoordigers van beide partijen misverstanden ontstaan. Deze misverstanden zijn naar elkaar toe uitgesproken. Vervolgens hebben betrokkenen met elkaar gesproken over de vertrouwensbasis die nodig is om dit project tot een goed einde te brengen. Beide partijen willen graag in goed vertrouwen tot overeenstemming komen over het sportcomplex in het Dorpshart.

In het overleg van 24 juni hebben beide partijen geconstateerd dat er nog veel moet gebeuren binnen het project, maar dat er voldoende ruimte is om invulling te geven aan ieders belang. Beide partijen hebben afgesproken de samenwerking verder vorm te geven in een gezamenlijke werkgroep. Op deze basis kan, met respect voor wederzijdse belangen, verder gewerkt worden aan de daadwerkelijke invulling van het sportcomplex.