Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
27 juni

Wandelnetwerk Westkust grensoverschrijdend uitgebreid

Het wandelnetwerk langs de Westkust (Nieuwpoort, Koksijde-Oostduinkerke, De Panne) is grensoverschrijdend uitgebreid op Frans grondgebied. Het wandelnetwerk omvat naast de badplaatsen Bray-Dunes en Leffrinckoucke ook enkele unieke natuurgebieden.

Het wandelnetwerk langs de Westkust is geopend in juli 2009. Voor de uitbreiding is door Westtoer binnen het Interreg IVa project MIRRA samengewerkt met de Conseil Général du Nord en met het Comité Départemental du Tourisme du Nord.

Het ongerepte natuurgebied 'Dune du Perroquet' vormt de rechtstreekse link met het Vlaamse deel van het wandelnetwerk. Bray-Dunes en Leffrinckoucke zijn de eerste badplaatsen op Frans grondgebied. Ook wandelpaden in het natuurreservaat 'Dune Marchand' behoren tot het netwerk. In Zuydcoote zijn De Ferme Nord en het Hôpital Maritime (bekend van de film "Week-end à Zuydcoote") interessante bezienswaardigheden. Het militaire verleden van de regio is te zien bij de artilleriebunkers van Lefferinckoucke en het Fort des Dunes. Vlakbij Ghyvelde bevinden zich nog meer eeuwenoude duinengebieden: Dune Dewulf en Dune Fossile (ruim 5000 jaar oud). Naast bijzondere fauna en flora brengt het netwerk de wandelaars door de Dunes de Flandres naar boeiende duin- en kustlandschappen.

In totaal bestaat het wandelnetwerk uit 160 kilometer wandelpaden en 143 knooppunten. Het netwerk wordt grensoverschrijdende bewegwijzerd met het bekende knooppuntensysteem.

Van het wandelnetwerk wordt een kaart en gratis infopocket (¤6,00) uitgegeven die te verkrijjgen is bij de Diensten voor Toerisme van De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort en bij Westtoer, tel 050 30 55 00, info@westtoer.be, www.fietsen-wandelen.be

Meer info op www.dekust.be




Ingezonden persbericht