Nederlands Uitgeversverbond

en flexibiliteit'

GAU netwerkbijeenkomst 'Sturen op cijfers, efficiëncy en flexibiliteit'


* 20 april 2011

*

* 0

Op 21 juni organiseert de Groep Algemene Uitgevers van het Nederlands Uitgeversverbond de bijeenkomst `Sturen op cijfers, efficiëncy en flexibiliteit'. Tijdens de bijeenkomst wordt de huidige situatie van de boekenmarkt belicht en wordt voorzichtig gekeken naar de toekomst. Ook de voordelen van digitaal aanbieden naar de boekhandels komt tijdens deze netwerksessie aan bod.

Voor het eerst in jaren daalde de omzet in de algemene boekenmarkt. Welke genres en welke verkoopkanalen kregen het afgelopen jaar de hardste klappen? Met welke onderdelen van de A-boekenmarkt gaat het tot dusver nog wél goed? Hoe kunnen uitgevers met behulp van gedetailleerde genre-informatie de vinger aan de pols houden en de situatie van hun eigen uitgeverij en die van concurrenten wekelijks volgen? Mirjam Hemker is als business consultant bij GfK Retail and Technology verantwoordelijk voor het marktonderzoek binnen de boekenmarkt. Zij zal tijdens haar presentatie de Nederlandse en Belgische boekverkopen in kaart brengen op basis van scangegevens aan de kassa bij retailers. Daarnaast zal Mirjam een training geven over Bookcontrol: `Hoe haal je de juiste cijfers uit het systeem om goede analyses te kunnen maken'. (Bookcontrol is hét informatiesysteem met informatie over titels, genres en uitgeverijen Het is beschikbaar voor GAU-leden).

Digitaal aanbieden

Met de voorjaarsaanbieding 2011 heeft A.W.Bruna de overstap gemaakt naar digitaal aanbieden. Doelstellingen: vergroten van flexibiliteit, beter afstemmen van aanbod op afnemer, gebruikmaken van de toegevoegde waarde van digitaal, reduceren van papier en kosten. In de presentatie laat Joska de Kruijf, Hoof Marketing A.W. Bruna Uitgevers (WPG) zien in hoeverre de doelstellingen gerealiseerd zijn en hoe de markt gereageerd heeft op deze nieuwe manier van aanbieden.

Alleen GAU-leden kunnen zich aanmelden. Meer informatie en aanmelden.