Ingezonden persbericht


persbericht

NEDERLANDSE WONINGEN SLECHT BEVEILIGD TEGEN INBRAAK

Diemen, 27 juni 2011 - Niets is zo vervelend als terugkomen van een zorgeloze vakantie en ontdekken dat er thuis is ingebroken. Eén op de drie Nederlanders kent wel iemand die dat is overkomen. Toch zijn nog steeds veel huizen in Nederland slecht beveiligd. Zo is nog geen kwart van de Nederlanders bekend met de mogelijkheden van inbraakbeveiliging. Dit blijkt uit onderzoek van Praxis en Assa Abloy, leverancier van mechanische en elektromechanische deuroplossingen, onder ruim 2400 klanten van Praxis naar hun kennis van en ervaring met inbraak en beveiliging van hun woning.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders zich veilig voelen in hun eigen huis. Toch wordt jaarlijks in Nederland 77.500 keer ingebroken. Bovendien gebeurt twee op de vijf inbraken op klaarlichte dag, wanneer je dit het minst verwacht. Eén op de drie Nederlanders heeft zijn huis niet voorzien van inbraakbeveiliging, zoals extra sloten of een alarminstallatie. Dit vinden zij veelal te duur of ze hebben er nooit bij stil gestaan om inbraakbeveiliging aan te schaffen. Naast inbraakpreventie is het belangrijk om zelf preventieve maatregelen te nemen. Een ruime meerderheid van de Nederlanders doet dit: 88 procent zorgt er altijd voor dat de buitendeuren op slot zitten en 60 procent legt waardevolle spullen uit het zicht.

Met een gerust hart op vakantie
Een inbraak levert niet alleen materiële schade, maar ook psychische schade op. Het idee dat een onbekende in het huis is geweest en aan persoonlijke spullen heeft gezeten, geeft een onveilig gevoel. Reden genoeg om het huis te voorzien van de juiste inbraakwerende producten. "Mensen denken vaak dat een inbraak hen niet overkomt, maar helaas komt het vaker voor dan zij denken. Het ene huis is ook het andere huis niet en sommige woningen vragen om specifieke maatregelen. Wij adviseren dan ook goede raam- en deurbeveiliging aan te schaffen en te bevestigen. Inbrekers proberen namelijk in de meeste gevallen via ramen en deuren binnen te komen. Maatregelen om het huis te beveiligen zijn minder gecompliceerd dan het lijkt. Het is vaak een kwestie van het vervangen van bestaande producten door veiligheidsproducten. In de winkel geven we graag advies over deze beveiligingsmaatregelen", aldus Lianne Koekkoek, inkoper van Praxis.

Over Praxis
Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis bestaat uit 139 winkels inclusief 29 megastores. Elf van de megastores hebben daarnaast een tuincentrum. Naast het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor woninginrichting. Praxis maakt deel uit van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in de Benelux. Praxis heeft 4.500 mensen in dienst. Meer informatie: www.praxis.nl.

einde persbericht