Hogeschool van Utrecht


27 juni 2011

Dr. Reint Jan Renes lector Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein aan Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht (HU) heeft dr.Reint Jan Renes benoemd als Lector Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein. Renes was universitair hoofddocent bij de vakgroep Communicatiewetenschap in Wageningen. Het lectoraat maakt deel uit van het Kenniscentrum Communicatie & Journalistiek en richt zich op communicatie van organisaties met een publieke taak. De lector start 1 september in zijn nieuwe functie. Hij zal nieuwe crossmediale instrumenten ontwikkelen voor communicatieprofessionals in organisaties met een publieke taak.

Reint Jan Renes is een ervaren onderzoeker die een uitgebreide publicatielijst laat zien, en een sterk track record heeft in onderzoek en onderwijs. Renes over deze nieuwe functie: 'Ik krijg de kans onderzoekskennis écht toepasbaar te maken in de veranderende beroepspraktijk. Communicatieprofessionals hebben nieuwe diagnose en analyse-instrumenten nodig om hun meerwaarde te leveren aan organisaties met een publieke taak.'

Ervaring
Renes heeft onderzoek gedaan naar effectieve (crossmediale) communicatie, Nederlandse leefstijl campagnes en acceptatie van voedselinnovaties door consumenten. Zijn ervaring in het ontwikkelen en inzetten van wetenschappelijke onderzoeksresultaten, resulteerde onder andere in diverse recente publicaties over de invloed en werking van gezondheidscampagnes van de overheid. Daarnaast bekleedde hij diverse wetenschappelijke adviesfuncties voor verschillende commissies.

Over het lectoraat
Het lectoraat richt zich op communicatie in het 'publieke domein'. Deze organisaties werken vanuit een maatschappelijke of ideële doelstelling en dienen dus een 'algemeen belang', gericht op duurzaamheid van de samenleving. De kennis vertaalt zich naar nieuwe strategieën, vernieuwde organisatie van communicatie, nieuwe concepten en de inzet van innovatieve activiteiten en middelen.

Dit persbericht staat ook op onze site.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.




Hogeschool van Utrecht