Forum


28 juni 2011

Mantelzorg in Overijssel

Recentelijk zijn onder de titel "Zorgt u ook voor iemand?" de resultaten verschenen van het landelijke onderzoek dat FORUM heeft laten uitvoeren naar de positie van allochtone mantelzorgers en hun gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. In dit onderzoek werden zes steden onderzocht, waaronder Zwolle.

Vooraankondiging

FORUM wil graag de resultaten met het veld delen tijdens een brede bijeenkomst voor de gemeenten Almelo, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Raalte en Zwolle. Diverse (jong/oud/vrouw/man) mantelzorgers uit het Overijsselse doen actief aan mee aan de bijeenkomst: zij delen hun ervaringsdeskundigheid en inzichten met u. Daarnaast krijgen relevante partijen uit het veld de gelegenheid gezamenlijk naar de toekomst te kijken: hoe zien zij de toekomst van allochtone mantelzorgers en wat kan een ieder doen om die positie te versterken?

Aan de bijeenkomst werken organisaties mee waaronder Steunpunt Informele Zorg Zwolle/Vrijwilligerscentrale, Travers, zelforganisaties en raden. Mantelzorgers, instellingen op het gebied van zorg en welzijn, wethouders, raadsleden, gemeentelijke diensten, belangenorganisaties en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd aan de bijeenkomst deel te nemen.

Het programma wordt hier binnenkort gepubliceerd.

foto

Datum en plaats

dinsdag 28 juni 2011

12.00 tot 16.30 uur

Provinciehuis

Luttenbergstraat 2

8012 EE Zwolle

Meer informatie

FORUM

Aycig Celik

e-mail: a.celik@forum.nl

telnr.: 030 2974 317

Publicatie

Zorgt u ook voor iemand?

De positie van allochtone mantelzorgers en hun gebruik van ondersteuningsmogelijkheden in zes Nederlandse steden