Gemeente Lelystad

Overhandiging handboek geweldplegers

Dinsdag 28 juni 2011

Politieauto's van politie Flevoland

Burgemeester Horselenberg heeft maandag 27 juni het handboek dadergerichte aanpak geweldplegers in ontvangst genomen van staatssecretaris Teeven, tijdens tijdens de slotbijeenkomst van het programma Aanpak geweld in Den Haag.

Resultaten

De resultaten van het programma zijn vastgesteld in een handreiking die de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie uitreikte. De heer mr. H.M.P. Hillenaar (hoofdofficier van Justitie van Breda), de heer Woelders (Korpschef van Flevoland) en burgemeester Horselenberg namen het handboek in ontvangst van staatssecretaris Fred Teeven.

Aanpak geweldplegers

Flevoland heeft aan de basis gestaan van de landelijke uitrol van de Dadergerichte Aanpak Geweldplegers (DAG). De aanpak van geweld is een speerpunt van onder andere het Flevolandse Veiligheidsbeleid. Een toenemend aantal instrumenten uit de modelaanpak wordt inmiddels toegepast in Lelystad en de rest van Flevoland. Maar ook elders in het land. Dit illustreert ook het succes van het programma. Het is een programma voor en door gemeenten en partners. Praktisch gericht en direct toepasbaar. Een voorbeeld van een instrument om het aantal geweldsincidenten in bijvoorbeeld de horeca terug te dringen is het Keurmerk Veilig Uitgaan. Ja