Rabobank Nederland


---

Volg team NL tijdens World Summer Games Athene

27-6-2011 | MVO

De Special Olympics World Summer Games 2011 zijn zaterdag officieel geopend in Athene. De Rabobank is via de Rabobank Foundation - als maatschappelijk fonds van de Rabobank Groep - hoofdsponsor van Special Olympics Nederland en daarmee ook van deze spelen. Summer Games Athene

Hieraan nemen 7.500 sporters met een verstandelijke handicap deel. Volg de prestaties van het Nederlandse team op Facebook en Twitter.

De spelen werden geopend met het ontsteken van de Flame of Hope en optredens van Stevie Wonder en Vanessa Williams. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn & Sport), ambassadeurs Toine van Peperstraten, Nelli Cooman en Peter Faber liepen mee met de Nederlandse sporters tijdens de opening.

Zondag behaalde het team op de 800 meter zwemmen de eerste medailles. Bij de heren won Matthijs zilver en bij de dames Elisabeth goud en Wenda zilver. De World Summer Games worden elke vier jaar (in het pre-olympisch jaar) georganiseerd. Dit jaar nemen 7.500 sporters, 2.500 coaches en begeleiders en 3.000 officials uit 182 landen deel. Deze sporters komen uit in 22 takken van sport op 30 verschillende sportlocaties. Team NL bestaat uit 86 sporters in 11 takken van sport. De spelen duren tot en met 4 juli. Op zaterdag 16 juli wordt de ploeg gehuldigd in het auditorium van de Rabobank in Utrecht.
---