Politie Gelderland-Midden

Politie roept hulp in van publiek bij brandstichtingen
Publicatiedatum: 28-6-2011 13:41:12

AMERSFOORT/BARNEVELD - Het rechercheteam van de politieregio's Utrecht en Gelderland-Midden dat onderzoek doet naar een zestal branden in woningen met rieten daken in Utrecht en Gelderland roept de hulp in van het publiek. Er zullen vanavond, dinsdag 28 juni, camerabeelden worden vertoond bij de regionale omroepen RTV Utrecht en Omroep Gelderland.

Sinds mei van dit jaar zijn er in Amersfoort, Hoevelaken en Leusden tot nu toe zes woningbranden geweest waarbij de branden steeds ontstonden aan het rieten dak. De meest recente brand was in de vroege ochtenduren van dinsdag 28 juni in Amersfoort op de Koningin Sophialaan. De politie gaat er van uit dat de branden zijn aangestoken.

Camerabeelden
Bij een van de branden zijn camerabeelden van bewakingscamera's, waarop een persoon te zien is die wellicht meer van de branden weet. Met het vertonen van de beelden aan kijkers hoopt de politie de dader van de brandstichtingen op te kunnen sporen. Een speciaal opsporingsbericht is vanavond te zien bij zowel RTV Utrecht als Omroep Gelderland na het nieuws van 18.00 uur.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---