Gemeente Twenterand


Echtpaar Spoor gaat MCC Vroomshoop exploiteren

De heer en mevrouw Spoor uit Vroomshoop gaan vanaf 1 september 2011 het MCC in Vroomshoop exploiteren. Dat is de uitkomst van een aantal overleggen tussen vertegenwoordigers van het MCC bestuur en de gemeente Twenterand en de heer en mevrouw Spoor. Volgens wethouder Binnenmars is dit de beste oplossing voor alle betrokken partijen: "Dankzij dit initiatief van het echtpaar Spoor is Vroomshoop verzekerd van een cultureel centrum tot de opening van het nieuwe activiteitencentrum."

In de periode dat Binnenmars gesprekken voerde met bestuur en gebruikers van het MCC, over de toekomst van het cultureel centrum, meldde het horeca-echtpaar Spoor zich om de exploitatie van het stichtingbestuur over te nemen. Zij gaven aan het MCC te willen exploiteren tot het moment van het gereed komen van het nieuwe activiteitencentrum. Volgens wethouder Binnenmars dus de beste oplossing voor het MCC, voor Vroomshoop en de gemeente Twenterand. "Ook zijn er diverse initiatieven van de gebruikers, zodat er een basis ligt waarop de familie Spoor het MCC goed kan exploiteren."

De gemeente Twenterand heeft in goed overleg de huur van het MCC bij het MCC bestuur opgezegd.

Eénmalige bijdrage
De gemeenteraad wordt voorgesteld om het MCC bestuur nog een eenmalige bijdrage van EUR 22.500,- te verstrekken voor de afronding van de exploitatie tot 1 september 2011. Daarnaast krijgt het MCC bestuur nog een bedrag van EUR 64.500,-, dat onderdeel uitmaakt van de koopsom van het MCC gebouw. Hiermee kan het MCC bestuur het personeel met een ontslagvergoeding ontslaan. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor het horeca-echtpaar Spoor om het MCC te exploiteren en blijft het MCC geopend totdat het nieuwe activiteitencentrum open gaat. Kortom, voor iedereen de beste oplossing.