Vereniging Milieudefensie



Milieudefensie nodigt Tweede Kamerleden uit mee te bouwen aan een 'Groene Metropool'

Amsterdam, 24 juni 2011 - Milieudefensie onthult a.s. dinsdag 28 juni in de centrale hal van de Tweede Kamer een gigantische maquette (40 vierkante meter). Daarop zijn alle onderdelen zichtbaar van het duurzaam mobiliteitsplan dat Milieudefensie voor de regio Rotterdam-Den Haag heeft gemaakt ("Bouwen aan een Groene Metropool"). Tweede Kamerleden worden uitgenodigd hun verkeersoplossingen letterlijk op de 'kaart' te zetten.

De actie loopt vooruit op de zogeheten AO MIRT a.s. woensdag 29 juni, een belangrijk politiek moment waarin het parlement debatteert over grote infrastructurele investeringen in de regio Rotterdam. Milieudefensie zet met "Bouwen aan een Groene Metropool" een duurzame oplossing voor de verkeersproblematiek op de politieke agenda.

Om 13.10 uur geeft campagneleider Willem Verhaak een korte toelichting en biedt het rapport aan. Vervolgens geeft hij het sein 'Bouw mee' en worden Kamerleden uitgenodigd om hun verkeersoplossingen in de maquette te bouwen.

Wat: Tweede Kamerleden plaatsen hun verkeersoplossingen in een gigantische maquette Waar: Centrale hal van de Tweede Kamer Wie: Milieudefensie
Wanneer: Dinsdag 28 juni, vanaf 13.10 uur tot ongeveer 13.30 uur


***Einde bericht***