Gemeente Oldebroek


Skeelerclinics voor jeugd groepen 5 tot en met 8

Samen met Skeelervereniging Oldebroek organiseert de gemeente Oldebroek drie skeelerclinics in 't Loo, Oldebroek en Oosterwolde. Tijdens deze clinics kunnen de groepen 5 tot en met 8 van iedere basisschool binnen de gemeente geheel kosteloos kennismaken met skeeleren. Skeelers, helm en verdere bescherming zijn aanwezig. Uiteraard mag je je eigen skeelers, helm en verdere bescherming meenemen.

De clinics zijn op de volgende locaties:
woensdag 29 juni 13.30 - 15.00 uur, Oldebroek (locatie Skeelerclub d'Wije Ruit) donderdag 30 juni van 15.30 - 17.00 uur, Oosterwolde (Jongeren Actief Plek)

De deelnemers van de clinics maken kans op één van de tien toegangskaarten voor de Europese Kampioenschappen Inline Skaten. Die zijn van 29 juli tot en met 6 augustus 2011 onder meer bij Skeelerclub Oost-Veluwe in Heerde.

Mini KIKC Extra
Afgelopen weken hebben bijna 250 kinderen (groepen 3 en 4) van 9 scholen aan een workshop dans deelgenomen. SOS Oldebroek heeft deze workshops invulling gegeven. De trainsters Monique en Jeanne hebben de kinderen met veel enthousiasme een dans geleerd waarbij bewegen op muziek centraal stond. "Zelfs de jongens deden volop mee en er zijn al een aantal kinderen die zich hebben aangemeld voor de trainingen" aldus Monique en Jeanne.

Deze succesvolle workshops zijn onderdeel van het programma Mini KIKC Extra. Dit is een programma in samenwerking met Laura Biesheuvel vanuit KIKC, actief als cultuurmakelaar. Sport en cultuur komen zo samen met als doel om kennis te maken met dans en muziek. Zo zijn er eveneens workshops muziek gegeven door verschillende muziekverenigingen,waaraan bijna 600 kinderen (groepen 5 en 6) vanuit 13 basisscholen meededen. Tot slot vinden er als afsluiting van het programma voor de groepen 1 t/m 8 muzikale voorstellingen plaats in Kulturhus de Talter.

Voor meer informatie over bovenstaande kunt u contact opnemen met Alwin Kelderman (combinatiefunctionaris) email: akelderman@oldebroek.nl of telefoon: 06 54 98 72 67 of Michel de Boer (sportmakelaar) email: mdboer@oldebroek.nl of telefoon: 06 130 88 578.