Politie Groningen

Woensdag 29 juni 2011

Provincie Groningen, 29-06-2011

Automobilist ziet filevorming te laat

HAREN De politie is dinsdagmorgen enige tijd bezig geweest met de afhandeling van een verkeersongeval op de A28 bij Haren. Vanwege een kleine aanrijding was filevorming ontstaan. Een 62-jarige automobilist uit Gieterveen merkte dit te laat op en schoot rakelings langs een voor hem opdoemende auto. Via de vangrail raakte het voertuig van de 62-jarige automobilist tegen een aantal andere autos. Door de aanrijding raakten diverse wagens beschadigd. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De bestuurder uit Gieterveen werd desondanks wel met een ambulance weggebracht omdat hij een afspraak had in een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Fietsster gewond na voorrangsfout

GRONINGEN Een 22-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. De vrouw reed over de Oosterhamriklaan en gaf geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Groningen. De automobilist kon de fietsster niet ontwijken waardoor een aanrijding volgde. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Rijbewijs kwijt na onverantwoord rijgedrag

SAPPEMEER De politie heeft dinsdagavond in de Kleinemeersterstraat in Sappemeer het rijbewijs in beslag genomen van een 33-jarige automobilist uit Foxhol. Agenten zagen de man met hoge snelheid door Sappemeer rijden, maar raakten de bestuurder uit het oog. Toen de bestuurder opnieuw opdoemde bleek dat hij opnieuw met hoge snelheden door de bebouwde kom van Sappemeer reed. De automobilist verklaarde dat hij zich even had laten gaan. De politie maakt prcoes-verbaal op.

Bestuurders onder invloed van alcohol

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht in de Violenstraat in Groningen een 22-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man werd voor een reguliere controle langs de kant van de weg gezet. Uit een blaastest bleek dat hij alcohol had gehad voordat hij achter het stuur was gekropen. Toen agenten hem vroegen om zijn rijbewijs, bleek zijn roze papiertje ongeldig te zijn verklaard omdat hij eerder beschonken achter het stuur had gezeten. Op het politiebureau werd duidelijk dat de Stadjer 435 ugl (ruim 1 promille) alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

GRONINGEN Een 20-jarige bromfietser uit Onnen is dinsdagnacht op de Emmasingel betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de jongeman slingerend en met hoge snelheid rijden en gaven hem een stopteken. Uit de blaast werd duidelijk dat hij meerdere glazen alcohol had gehad. Op het politiebureau werd een waarde gemeten van 795 ugl (ruim 1,8 promille). Het rijbewijs van de 20-jarige is in beslag genomen.

Hardleerse Stadjer raakt scooter kwijt

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag de scooter van een 28-jarige man uit Groningen in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de scooterrijder op de Korreweg rijden. Zij wisten dat de Stadjer niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Bovendien hadden de agenten hem voor dit feit al vijf keer op de bon geslingerd. Hij kreeg weer een bon. In overleg met de officier van justitie werd dit keer zijn scooter naar. De hardleerse bestuurder kon lopend zijn weg weer vervolgen.

Politie onderzoekt diefstal mobiele telefoon

GRONINGEN Een 18-jarige Groninger raakte dinsdagmiddag wel op een bijzonder manier zijn mobiele telefoon kwijt. De man liep op de Heymanslaan en werd door onbekende man aangesproken. Hij vroeg of hij 112 voor zijn moeder mocht bellen. Toen dit niet direct lukte greep de onbekende dader de telefoon van het slachtoffer uit zijn handen. Hij ging er met de telefoon fietsend vandoor.

De dader voldoet aan het volgende signalement: man met donkere huidskleur; breed postuur; kort geschoren haar; 1.80 meter lang; gekleed in een zwarte jas, sprak gebrekkig Nederlands en hij reed op een zwart/rode mountainbike. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Mensen die iets hebben gezien of iets weten over dit incident, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie onderzoekt de diefstal.

Fietsster geschept door motorrijder

GRONINGEN Een 65-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op de Wilhelminakade stak zij ter hoogte van de Oranjesingel de weg over. Hierbij zag de 65-jarige een 20-jarige motorrijder uit Groningen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam vervolgens ten val. Zij werd met diverse verwondingen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets raakte door het ongeval zwaar beschadigd.

Gestolen terreinwagentje teruggevonden

ONNEN/VEENDAM Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie dinsdagmiddag een gestolen terreinwagentje (gator) teruggevonden. Begin mei werd het voertuig gestolen aan de Zuiderhooidijk in Onnen. Door buurtagenten van het politiebureau Haren werd een onderzoek gestart en via een email@lert. (digitale nieuwsbrief) werd om informatie gevraagd. Ook had de eigenaar een oproep gedaan op een internetsite voor aannemers. Dit leverde een bruikbare tip op. Het gestolen voertuig werd dinsdagmiddag door agenten bij een bedrijfspand in Veendam aangetroffen. Het terreinwagentje werd in beslaggenomen. De politie denkt te weten wie verantwoordelijk is voor de diefstal. De politie zet het onderzoek voort.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 28 juni op diverse plaatsen het verkeer.


- Ulrum, N361 : aantal geregistreerde voertuigen: 485, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Schildwolde, Meenteweg: aantal geregistreerde voertuigen: 319, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3013, aantal overtredingen: 700, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Menterwolde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2463, aantal overtredingen: 182, hoogst gemeten snelheid: 149 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1452, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Hoornseplas: surveillance naar aanleiding van overlastklachten: rijden met scooters over het gras. Tijdens surveillance twee bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm.