Politie Drenthe

Woensdag 29 juni 2011

Provincie Drenthe, 29-06-2011

Winkeldieven

PATERSWOLDE Een 55-jarige vrouw uit Midlaren is dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Hoofdweg in Paterswolde betrapt op winkeldiefstal. De vrouw rekende levensmiddelen ter waarde van 8,65 niet af. Ze is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

ASSEN In een supermarkt aan de Groningerstraat in Assen is dinsdagmiddag een 21-jarige vrouw uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. Ze nam een pakje sigaretten mee zonder af te rekenen. De vrouw is overgedragen aan de politie. Omdat ze vaker voor winkeldiefstal is aangehouden is ze ingesloten en wordt ze geleid voor de Rechter Commissaris.

Zitmaaiers gestolen

WIJSTER In de nacht van maandag op dinsdag is uit een niet afgesloten garage bij een woning aan de Zuideres in Wijster een zitmaaier gestolen.

NIEUW AMSTERDAM Van het erf bij een woning aan de Zijtak OZ in Nieuw Amsterdam is tussen maandagmiddag en dinsdagavond een aanhanger met daarop een zitmaaier gestolen.

Aanhanger gestolen

KLAZIENAVEEN Vanaf een terrein aan Het Ambacht in Klazienaveen is in de nacht van maandag op dinsdag een klein donkergroen veewagentje gestolen. De aanhanger was voorzien van een beige polyester kap.

Winkelpersoneel beledigd

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie dinsdagmiddag een 47-jarige inwoner van die plaats aan. De man stond met ontbloot bovenlichaam voor een winkel en beledigde ten overstaan van klanten de eigenaar en diens compagnon. Zij deden aangifte. De man heeft een zakelijk geschil met de eigenaars van de winkel. Nadat er op het politiebureau proces-verbaal was opgemaakt is de man opnieuw aangehouden voor andere feiten en ingesloten. Bij deze feiten gaat het om bedreiging en inbraak.

Gewonden in verkeer

BEILEN Op de N381 tussen Smilde en Beilen botsten dinsdagmiddag twee personenautos frontaal op elkaar. Daarbij raakten een 46-jarige vrouw uit De Knipe en twee mannen van 39 en 42 jaar uit Wolvega gewond. De aanrijding ontstond toen de vrouw door nog onbekende oorzaak op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam en daar op de tegemoetkomende auto botste die werd bestuurd door de 42-jarige man. Hoewel een mobiel medisch team voor assistentie ter plaatse kwam leek het letsel achteraf mee te vallen. De gewonden zijn per ambulance vervoerd naar de ziekenhuizen in Assen en Heerenveen. Een kind dat bij de vrouw in de auto zat bleef ongedeerd.

HOLLANDSCHEVELD Op de kruising van de Albartsweg met de Lange Dijk bij Hollandscheveld botsten dinsdagmiddag twee personenautos op elkaar. Een 19-jarige inwoner van Schuinesloot verleende geen voorrang aan een 35-jarige vrouw uit Elim. De vrouw raakte licht gewond en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Man valt van ladder

ANNEN Tijdens snoeiwerkzaamheden achter in een tuin aan de Middenweg in Annen, viel dinsdagmorgen een 53-jarige bewoner van die straat van een ladder. Hij belandde ongeveer tien meter lager tussen afgezaagde takken. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Een mobiel medisch team kwam ter plaatse. De man is overgebracht naar het UMC Groningen.

Vernieler aangehouden

EMMEN Op aanwijzing van getuigen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag op de Weerdingerstraat in Emmen een 28-jarige man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het vernielen van een reclamebak bij een telefooncel op het NS station in Emmen. Getuigen zagen dit, belden de politie en volgden de vernieler. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Koperdiefstal

ASSEN Dinsdagmorgen ontdekte de beheerder van een appartementengebouw aan de Anemoonstraat in Assen, dat er circa 200 tot 250 meter koperen bliksemafleider van het dak was gestolen. De schade wordt geschat op enkele duizenden euros. Er is aangifte gedaan.

Hennepkwekerij

COEVORDEN Op de bovenverdieping van een woning aan de Nieuwe Krim bij Coevorden trof de politie dinsdag een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In vier kweekruimten stonden in totaal 456 planten. De elektriciteit voor de kwekerij ging buiten de meter om. De planten en benodigdheden zijn afgevoerd en vernietigd. De 33-jarige bewoner en eigenaar van de kwekerij was aanwezig. Hij verklaarde al twee keer geoogst te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Insluipers

BORGER Dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur kreeg een bewoner van de Hoofdstraat in Borger onbekende personen aan de deur. Een vrouw kwam via de achterdeur binnen en lokte de bewoner met mooie praatjes en een vraag over openhaardhout de tuin in. Daar hield ze hem een tijdje aan de praat.

Toen de man even later terug liep naar de woning zag hij de vrouw en de man met nog twee personen bij een zwarte auto van het merk Alfa Romeo staan en daar mee wegrijden.

Omdat hij het niet vertrouwde keek hij of er iets weg was en ontdekte toen dat hij een klein bedrag aan geld miste. Volgens de bewoner gaat het bij de persoon die hem de tuin in lokte om een slanke blanke vrouw met een klein hoofd met kort donker haar. De leeftijd schat hij op 30 a 40 jaar. Ze droeg zwart/witte kleding. De man die bij haar was had een donker huidskleur en zwart haar. Hij droeg een lichtblauw hemd en lichtblauwe spijkerbroek. Het kenteken van de auto waarin ze wegreden begint waarschijnlijk met 40.