Gemeente Bergen op Zoom


Subsidie voor Theodorushaven

De gemeente Bergen op Zoom heeft 200.000 euro provinciale subsidie ontvangen voor de herstructurering van de Theodorushaven.

Voor de eerste fase van de herstructurering is 2,7 miljoen euro nodig. De gemeente diende de subsidieaanvraag in, in het kader van de subsidieregeling provinciaal herstructureringsprogramma Noord-Brabant 2011.

Het project heeft als doel het bedrijventerrein Theodorushaven op een gestructureerde en duurzame wijze te herstructureren tot een aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven door onder meer de aanleg en reconstructie van de kade. Het maakt deel uit van de Strategische Visie Theodorushaven en is onder meer gericht op kwaliteitsverbetering van de publieke ruimte. De aanleg en a anpassingen aan de infrastructuur dienen om de ontsluiting, het bedrijfsmatig gebruik en de veiligheid te verbeteren.

De gemeenteraad nam onlangs deel aan een studiedag over de herstructurering van de Theodorushaven. Tijdens deze dag kregen de raadsleden achtergrondinformatie over de diverse onderdelen van het project. De aanwezige raadsleden waren positief over deze dag. Naar verwachting wordt 2012 gebruikt voor de voorbereiding van het werk en wordt het project vanaf 2013 uitgevoerd.