KNHS

KNHS en TopSupport ondertekenen samenwerkingsovereenkomst 29 juni 2011
kaderleden trainen bij topsupport eindhoven

ERMELO (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport Eindhoven hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin afspraken met betrekking tot fysiotherapie en medisch specialistische zorg voor kaderleden in de regio Brabant zijn vastgelegd.

De reeds bestaande samenwerking in de vorm van een op maat gesneden krachttrainingsprogramma voor hippische sporters is uitgebreid met fysiotherapie en medisch specialistische zorg. Aangezien er vanuit de topruiters, naast het reeds bestaande fysieke programma, ook behoefte bestond aan fysiotherapeutische begeleiding, heeft TopSupport één van haar fysiotherapeuten benoemd als behandelend fysiotherapeut voor de hippische sporters. Eén en ander heeft ertoe geleid dat de KNHS en TopSupport de samenwerking wat betreft fysiotherapie en medisch specialistische zorg nu hebben geformaliseerd.

Krachttraining op maat
Topsupport biedt alle kaderleden senioren en young riders (Olympische disciplines) uit deze regio wekelijks onderdak ten behoeve van hun krachttrainingsprogramma. Daarnaast is TopSupport onderdeel van het CTO Eindhoven (Centrum voor Topsport en Onderwijs) waarbij niet alleen krachttraining maar ook fysiotherapie en overige medische specialistische zorg geregeld zijn. Het trainingsprogramma is specifiek gericht op hippische sporters en mede gebaseerd op uitvoerig onderzoek onder Nederlandse topruiters. Het doel van het programma is het verhogen van de algemene fitheid, het verbeteren van de core stability en het verminderen en voorkomen van blessures door overbelasting. De krachttrainer die dit begeleidt wordt aangestuurd door de technische staf van NOC*NSF.

Integrale begeleiding
Maarten van der Heijden, Technisch Directeur van de KNHS, is blij met de samenwerking: Door de verschillende specialismen die TopSupport huisvest, is het voor de sporters uit de regio Brabant mogelijk om integrale begeleiding op maat te krijgen.
Dirk-Jan Willekens, Manager Bedrijfsvoering van TopSupport is eveneens verheugd: De ambities van de KNHS en TopSupport komen echt overeen. We willen allebei een maximale prestatie van de sporters realiseren. Goede medische begeleiding door sportartsen en fysiotherapeuten is cruciaal in het presteren in de sport.

Lokale beschikbaarheid
Er lopen al verschillende krachttrainingsprogrammas verspreid door heel Nederland. Naast TopSupport kunnen hippische topatleten, afhankelijk van hun woon/werkomgeving, trainen bij Sportcentrum Papendal in Arnhem, Clubsportive in Amsterdam of de Pellikaan Health & Racquet Club in Breda. Overigens is TopSupport toegankelijk voor iedere sporter, niet alleen de topatleten.