HZPC uit Joure wint Frank Hauwert Trofee 2011

Persbericht van Fenedex

Woensdag 29 juni 2011, de Exportbinnendienst afdeling van handelsonderneming in pootaardappelen HZPC Holland B.V. is tijdens het Exportbinnendienst Event 2011 onderscheiden met de Frank Hauwert Trofee 2011. Zij lieten hiermee de teams van Nic.Sosef International & DSM Business support achter zich.

"Het winnen van deze prijs is niet alleen een beloning voor ons harde werken maar geeft ook extra waarde aan het werk de exportbinnendienst", reageerden de trotse winnaars Jacoba Vos-Veenstra, Lia Gommers en Wim Greven.

Klantgericht en down-to-earth
Volgens de jury onderscheidt de afdeling van HZPC zich door de ze klant- en servicegerichte aanpak. Een voorbeeld hiervan is de geautomatiseerde online klantenportal. Hiermee wordt het serviceniveau naar klanten verhoogd zonder tijdsverlies.
Jurylid Frederique Vandeweeghde, zegt over de winnaar: "Het team van HZPC is een voorbeeld voor andere exportbinnendienst afdelingen. Samen hebben ze bijna 70 jaar exportervaring. Dit uit zich in het hoge kennisniveau van de afdeling en de goede manier waarop procedures omtrent het afwikkelen van exporttransacties zijn vastgelegd. Daarnaast is het een ontzettend hecht team dat zelfs met zoveel jaar ervaring nog steeds leergierig is en een bewonderenswaardige down-to-earth mentaliteit bezit."

HZPC Holland B.V.
In 1999 is HZPC Holland B.V. ontstaan uit de fusie van 2 grote pootaardappel exportbedrijven in Nederland: Hettema en De ZPC. De kernactiviteiten van HZPC zijn het kweken, telen en verkopen van pootaardappelen. Circa 80% van de verkopen wordt geëxporteerd; dit is meer dan 40% van het jaarlijkse Nederlandse exportvolume.

De Frank Hauwert Trofee
De Trofee is dit jaar voor de 4e maal uitgereikt en wordt jaarlijks uitgereikt door exportorganisatie Fenedex. Fenedex wil met deze verkiezing 'de spin in het web' functie van de exportbinnendienst nadrukkelijker centraal stellen. De prijs is vernoemd naar initiatiefnemer en voormalig Fenedex directeur Frank Hauwert. Gedurende zijn lange en rijke dienstverband heeft hij zich onder andere altijd een warm pleitbezorger getoond van de verdere professionalisering en emancipatie van de exportbinnendienst.

Prijzen
De winaar kreeg een speciaal voor de verkiezing door Royal Leerdam Crystal ontworpen kristallen schaal. Deze schaal symboliseert de 'spin in het web' functie van de exportbinnendienst. Daarnaast ontving de winnaar een geldprijs van 2500 euro.

Selectie procedure
Uit de lijst van genomineerden zijn door de jury, bestaande uit personen die binnen de eigen onderneming het exportbeleid mede bepalen en door jarenlange ervaring in export inmiddels hun sporen hebben verdiend, 3 finalisten gekozen op basis van een door hen ingevuld profiel en uitgewerkte case. Deze 3 personen hebben op 26 mei 2011 hun case in 15 minuten gepresenteerd aan de jury. De jury heeft op basis van de presentatie en het profiel de winnaar aangewezen.

Links:
http://www.exportbinnendiensttrofee.nl



Razende Robot Reporter