Gemeente Hulst

Bestemmingsplan Perkpolder onherroepelijk

Bestemmingsplan Perkpolder onherroepelijk

De Raad van State heeft op woensdag 29 juni 2011 uitspraak gedaan over de beroepen tegen het bestemmingsplan Perkpolder. De ontwikkelingen die voorzien zijn, kunnen worden uitgevoerd.

Het bestemmingsplan Perkpolder heeft betrekking op het voormalige veerplein Perkpolder, de veerhaven en omliggende polders. Op 20 november 2008 heeft de gemeenteraad van Hulst het bestemmingsplan vastgesteld. Op 30 juni 2009 is het bestemmingsplan gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland. Tegen het plan werden vervolgens beroepen ingesteld.

De beroepen zijn door de Raad van State op één onderdeel na allemaal ongegrond verklaard. De Raad van State heeft alleen voor het gebied met wijzigingsbevoegdheid golfbaan, dat ten zuiden van de Kalverdijk ligt, goedkeuring onthouden. Dit heeft geen gevolgen voor de verdere ontwikkeling van het plan.

De uitspraak is een belangrijke mijlpaal voor het Plan Perkpolder. De gemeente Hulst wil een sociaal-economische impuls geven aan het gebied. Dat is nodig is na het verdwijnen van de veerverbinding Kruiningen-Perkpolder in 2003. De komende jaren worden in het gebied een jachthaven, golfbaan, een buitendijks natuurgebied en 450 woningen gerealiseerd.