Gemeente Breda

Breda brengt kunst in beeld
Vanaf deze week is het mogelijk om informatie te raadplegen over kunstwerken in de openbare ruimte van Breda. Dat kan op de website www.breda.nl onder de noemer `Kunst in beeld'. Iedereen die meer wil weten over wat een kunstwerk voorstelt en wie het gemaakt heeft kan hier terecht. De informatie is voorzien van fotomateriaal en een weergave van de plek in de stad waar het kunstwerk te vinden is.

Cultuurwethouder Wilbert Willems: "Op deze manier kunnen meer mensen genieten van de vele kunstwerken in onze stad. Kunst op straat en in openbare gebouwen moet je goed ontsluiten en is bedoeld voor iedereen. Dat is ook één van de actiepunten uit de nota over kunst in de openbare ruimte die begin vorig jaar is vastgesteld."

Breda heeft veel kunst in de openbare ruimte. Die loopt uiteen van de `Big Funnelman' langs de A27 bij de geluidswal Heusdenhout, het ruiterstandbeeld van stadhouder Willem III op het Kasteelplein, tot de Teteringse Boerin bij de brandweerkazerne in Teteringen. De lijst Kunst in Beeld is nog niet volledig. Aanmelden van werken die niet op de website staan is mogelijk via cultuur@breda.nl. In overleg met de afdeling Cultuur kunnen aanvullingen worden opgenomen.

Breda, 29 juni 2011