Dienstenbond CNV

Nieuws

28 juni 2011

Leden CNV akkoord met cao Reisbranche 2011/2012

CNV Dienstenbond heeft zojuist de nieuwe cao Reisbranche 2011/2012 ondertekend. De leden hebben in overgrote meerderheid voor het bereikte principeakkoord gestemd. De cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2011. Vergeet u zich niet aan te melden voor de digitale nieuwsbrief voor de Reisbranche op de website www.bit.ly/cnvdibomail ?

De nieuwe cao
Er is afgesproken dat dit jaar de lonen met 2% omhoog gaan. Met de 2% loonsverhoging komen de werkgevers geheel tegemoet aan de looneis van CNV Dienstenbond. We hebben ook voor de nu afgesloten cao er op aangedrongen, dat de huidige salarisstructuur en de bijbehorende schalen nodig herzien moeten worden. Met werkgevers is afgesproken dat dit de komende maanden nu ook gaat gebeuren. Vanuit Reiswerk zal een onderzoek gefinancierd en uitgevoerd worden naar de wijze waarop het loongebouw aangepast kan worden zodat de beloning meer marktconform wordt. Dit is een belangrijke stap en maakt dit tot een cao met een duidelijke blik op de toekomst. Dit geldt ook voor de afspraak om een Arbocatalogus voor de Reisbranche te maken.

Gezocht: leden die actief willen meedenken over pensioenfonds Reisbranche
CNV Dienstenbond zoekt leden die namens CNV in de deelnemersraad van het pensioenfonds Reisbranche zouden willen plaatsnemen. De deelnemersraad geeft het bestuur van uw pensioenfonds voor de Reisbranche gevraagd of ongevraagd advies over zaken zoals statuten en reglementen, de pensioenpremie en de hoogte van de toeslag van ingegane pensioenen. In overleg met de deelnemersraad maakt het bestuur jaarlijks een beleidsplan dat een overzicht bevat van de korte en de lange termijn van beleidsvoornemens. De deelnemersraad vergadert minimaal twee keer per jaar en er is een goede vergoeding per vergadering. Voor meer informatie ontvangen wij graag een email op onderstaand adres.

Sneller en vaker nieuws over CNV in de Reisbranche? Word lid van de digitale nieuwsbrief!
Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat wij doen in de branche. Het is alleen zo jammer dat de post zo traag is en niet geschikt is voor snelle korte updates. Wilt u ook, naast de traditionele post, per email op de hoogte worden gehouden en nog betere en snellere updates willen; wordt dan lid van de digitale Reisbranche-nieuwsbrief van CNV Dienstenbond. Ga naar de website www.bit.ly/cnvdibomail, selecteer Reisbranche en meld u aan!

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder
h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch op telefoonnummer: 010-2651111