Gemeente Oirschot

Oirschot op derde plaats in Donorstand van Nederland

Nog steeds bestaat er in Nederland een groot tekort aan donororganen. Dit kost levens. In 2010 zijn er 140 patiënten overleden terwijl zij op de wachtlijst voor transplantatie stonden.

Gelukkig heeft 49,4% van de inwoners van Oirschot van 15 jaar of ouder zijn of haar keuze vastgelegd in het donorregister. Daarmee staat Oirschot op de derde plaats van alle Nederlandse gemeenten.

In totaal heeft 40,9% van de Nederlanders van 15 jaar of ouder zijn of haar keuze vastgelegd. Nederland kent nu meer dan 3.3 miljoen donoren. Op JaofNee.nl kunt u exact zien hoeveel donoren er per provincie en woonplaats in Nederland zijn.

Maak uw keuze op JaofNee.nl
Heeft u nog geen keuze vastgelegd over orgaandonatie? Kijk dan eens op JaofNee.nl. U vindt hier informatie over orgaandonatie en kunt ook direct uw keuze vastleggen. Wanneer u uw keuze over orgaandonatie vastlegt verhoogt u de kans voor mensen op een wachtlijst om te overleven en blijven er geen vraagtekens over voor nabestaanden. En bovendien verhoogt u hiermee ook de donorstand van de gemeente Oirschot.

Â