Ingezonden persbericht



18-jarige Daniela wint spetterende finale Voice of McDonald's

McDonald's zangtalent onderweg naar internationale roem

Amsterdam, 29 juni 2011 - Gisteravond heeft de 18-jarige Daniela Silva SSemedo uit Rotterdam de Nederlandse finale van Voice of McDonald's gewonnen. Tijdens een spetterende liveshow in Panama te Amsterdam heeft Daniela de jury overtuigd van haar zangkwaliteiten met het nummer 'Fallin' van Alicia Keys. Juryleden Stacey Rookhuizen, Roger Corneille (Nederlandse winnaar van de derde editie van Voice of McDonald's) en Jo Sempels (algemeen directeur McDonald's Nederland) waren onder de indruk van Daniela's performance en haar eigen stemgeluid. Met het winnen van de finale is Daniela verkozen tot het grootste zangtalent van alle 16.000 McDonald's medewerkers in Nederland.

Alicia Keys

Daniela werkt in haar dagelijks leven bij McDonald's restaurant Rotterdam Stadionweg. 'Helemaal te gek dat ik de finale heb gewonnen, ik had het niet verwacht! Mijn inspiratie om te zingen haal ik uit zangeressen als Alicia Keys en Beyoncé. Daarom heb ik ook het nummer 'Fallin' gezongen. En nu mag ik een eigen clip gaan opnemen! Hopelijk ga ik het daarmee in de internationale competitie ver brengen', aldus Daniela na afloop.

Finale in Orlando

Als Nederlandse winnaar van Voice of McDonald's zal Daniela een professionele videoclip opnemen, die wordt ingezonden in de internationale competitie. Als zij de Zuid-Europese collega's weet te verslaan met deze muziekvideo, zal Daniela de stap over de oceaan wagen voor de wereldwijde finale in Orlando. Daarmee maakt zij tevens kans op een hoofdprijs van 25.000 Amerikaanse dollar.

Ware artiesten

Jo Sempels, jurylid en algemeen directeur van McDonald's Nederland, vertelt: 'Fantastisch dat de finalisten als ware artiesten een knappe performance hebben neergezet. Ik ben ontzettend trots op het vele zangtalent binnen McDonald's en het enthousiasme waarmee alle kandidaten hun audities hebben ingestuurd. Als organisatie stimuleren wij zulke talenten natuurlijk graag!' Met Voice of McDonald's wil McDonald's medewerkers op een leuke manier stimuleren het beste uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken.

()

()

Bijschrift foto's

Foto 1: De finalisten van Voice of McDonald's, vlnr: Laura, Michael, Jennifer, Bobby, Daniela, Stephanie.

Foto 2: Daniela zingt het nummer 'Fallin' van Alicia Keys

McDonald's als werkgever

In de 225 McDonald's restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald's tot een belangrijke werkgever maakt. Veel medewerkers hebben bij McDonald's hun eerste baan en McDonald's ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald's ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald's Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Bij McDonald's telt elk talent mee, ook zangtalent.