Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Londen, 17 mei 2011

Van der Sluijs regisseert Jon Fosse in Londen

Regisseur Teunkie van der Sluijs regisseert in juni de Britse première van het toneelstuk Winter van auteur Jon Fosse. Van 29 juni tot en met 9 juli speelt de voorstelling bij het gerenommeerde Orange Tree Theatre in Londen.

Een vermoeide zakenman loopt in een vreemde stad een merkwaardig meisje tegen het lijf. Ze is aantrekkelijk, maar gehavend en verward. Toch neemt hij deze enigmatische verschijning mee naar zijn hotelkamer, en zet daarmee een onstuitbare relatie in werking die hun levens onherroepelijk verandert. Winter toont twee einzelgängers, onhandig en onervaren, gevangen in een onontkomelijke band met elkaar.

Actrice Jennifer Higham, recent te zien met Ewan McGregor en Colin Farrell in de film Cassanda's Dream van Woody Allen, en acteur Stuart Fox (o.m. Sid and Nancy & The Scarlet Pimpernel) spelen de voorstelling.

Jon Fosse

De Noorse toneelschrijver Jon Fosse is op dit moment de meest gespeelde toneelschrijver in Europa, en won in 2010 de prestigieuze Ibsen Prijs voor zijn oeuvre. Toch is hij in Groot-Brittannië nagenoeg onbekend.

Teunkie van der Sluijs

Van der Sluijs (Roermond, 1981) was in 2008 de eerste Nederlander die afstudeerde aan de befaamde regie-opleiding in Londen. In seizoen 2010-2011 is hij regisseur-in-residentie bij het Orange Tree Theatre, wat sinds 1986 een traject voor jong regietalent heeft. Met zijn kleine 200 stoelen en ronde is het Orange Tree Theatre een uniek productiehuis in Londen dat aan de wieg heeft gestaan van enkele van de meest succesvolle moderne regisseurs in het Verenigd Koninkrijk. Eerder dit jaar ging Van der Sluijs' regie van Motortown van Simon Stephens in première in de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Ook won hij de TS Eliot uitwisselingsbeurs van het prestigieuze Old Vic Theatre van acteur Kevin Spacey, waarvoor hij de voorstelling Longitude bij het Public Theater in New York regisseerde. Met zijn gezelschap Studio Dubbelagent maakt hij voorstellingen in Nederland en Engeland.

EINDE PERSBERICHT