Ingezonden persbericht


Eerste Bedrijfscontactfunctionaris ontvangt SEPCW erkenning

16 juni 2011

De gemeente Zuidplas heeft de eerste gecertificeerde bedrijfscontactfunctionaris van Nederland. Ineke van den Bogert is met vlag en wimpel geslaagd voor de toetst die de toetser van het kwaliteitsinstituut SEPCW heeft uitgevoerd aan de hand van het erkenningsschema Bedrijfscontactfunctionarissen. Op 29 juni as. om 14 uur zal tijdens een feestelijke bijeenkomst de uitreiking van het certificaat plaatsvinden op het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Spil tussen gemeente en bedrijfsleven
De bedrijfscontactfunctionaris is het centraal aanspreekpunt van de gemeente voor ondernemers. Daarnaast onderhoudt de bedrijfscontactfunctionaris een relatienetwerk dat erop gericht is om vanuit de gemeenten een optimale dienstverlening naar het bedrijfsleven te bevorderen. Tijdens de toetsing heeft mevrouw Van den Bogert aangetoond over de benodigde vakkennis te beschikken en in staat te zijn het economisch ondernemersklimaat te bevorderen en te optimaliseren. Andere eisen hebben o.a. betrekking op de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en de uitvoering ervan en de communicatie met de diverse partijen. Het erkenningsschema kunt u downloaden van www.sepcw.nl

Register
Bedrijfscontactfunctionarissen die voldoen aan de eisen komen in aanmerking om opgenomen te worden in het landelijk register (www.sepcw.nl). Het register bevat de namen van de door de onafhankelijke stichting erkende park-, city- winkelgebiedmanagers en bedrijfscontactfunctionarissen. Alvorens deze personen opgenomen worden in het register wordt een onafhankelijke toets afgelegd. Aangezien de toelatingsvoorwaarden openbaar zijn is voor iedere partij duidelijk aan welke eisen de betreffende persoon voldoet. Na toelating aan het register vindt jaarlijks een toets plaats om na te gaan of de persoon bij voortduring aan de eisen voldoet.

Over de erkenningsregeling
SEPCW (Stichting Erkenningsregeling Park-, centrum- en winkelgebiedmanagers) is een onafhankelijke stichting die bedrijfscontactfunctionarissen, park-, centrum- en winkelgebiedmanagers kwalificeren op basis van toetsbare, onafhankelijke eisen. De initiatieven van SEPCW worden ondersteund door professionele partijen, waaronder de Erasmus Universiteit, het Centrum voor Certificatie, Stichting Collectief Ondernemerschap in retail (SCORe), Hoofdbedrijfschap detailhandel, het ministerie van economische zaken en de Kamer van Koophandel Brabant.

Meer informatie kunt u vinden op www.sepcw.nl.